fbpx

Parchetul General i-a dat clasare lui Ponta în cazul alegerilor de la Cluj

Parchetul General a clasat plângerea penală depusă de PNL Cluj, prin copreședintele executiv Mihai Seplecan, împotriva primului-ministru Victor Ponta, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu pentru că nu organizează alegeri pentru președinția Consiliului Județean Cluj. Clasarea a venit după ce instanța de contencios, pe fond, a obligat Guvernul să organizeze alegeri. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte.

Mihai SeplecanLa începutului anului, PNL Cluj, prin copreședintele Mihai Seplecan, a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva lui Victor Ponta, prim-ministru al României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. (1) din Codul Penal. De asemenea, împotriva Guvernului României reprezentat de Ponta s-a deschis și o acțiune în Contenciosul Administrativ pentru încălcarea Legii administrației publice – Statutul aleșilor locali, acțiune admisă recent în primă instanță. În schimb, plângerea penală a primit clasare.

”Așa că suntem în situația în care instanța de Contencios administrativ ne-a dat câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legile României, iar procurorul a hotărât, la data de 06.04.2015, clasarea cauzei în Dosarul nr. 46/P/2015. Adică 3 zile mai târziu după ce un judecător a hotărât să-l oblige pe Victor Ponta să respecte legile României, un procuror vine și-i zice: “lasă, că merge și așa”. Adică, invocând lipsa de bani, poate să fure”, spune Mihai Seplecan.

Plângerea penală a fost clasată “întrucât lipsește vinovăția prevăzută de lege necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale”. Motivarea clasării face referire doar la suplimentarea bugetului care ar fi fost necesară în cazul realizării acestor alegeri.

”PNL Cluj i-a solicitat Premierului Victor Viorel Ponta să organizeze aceste alegeri odată cu turul II al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie 2014, tocmai pentru a nu-i da ocazia să se prevaleze de o asemenea jalnică scuză. Apoi, lipsa banilor nu poate fi invocată pentru a anula Democrația, pentru a anula un drept al cetățenilor Clujului.”, a precizat Seplecan.

Comments

comentarii

Dinamo București a terminat la egalitate, scor 3-3, pe Cluj Arena, cu Universitatea Cluj, în runda cu numărul 8 din play-out-ul Superligii. Un suporter dinamovist și-a spart televizorul în urma rezultatului.... Citește mai mult
Mai multe zone din județul Cluj sunt sub cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.... Citește mai mult

Lasă un răspuns