fbpx

Judecător de la ÎCCJ: ”Eu cred că excepția e pensionarea la 47, 48 ani (…) Ești în apogeul forțelor”

Judecatorul Alin Nicolescu de la Sectia penală a Inaltei Curti de Casatie si Justitie critică colegii magistrați care se pensionează la 47-48 de ani.

“Cred ca totul vine din dragoste si pasiune fata de meseria asta. La cel care are dragoste si pasiune pentru meseria de judecator putem vorbi de vocatie. Cel care o face ‘ca trebuie sa o fac’, ca e salariu bun si imi ofera o stima de sine, o pensie mare la 48, 49 de ani acolo nu e vocatie, e altceva. Un oarecare interes, un interes pe care il urmarim cu totii in viata, sa nu fim ipocriti.

Am criticat pensionatul la 47, 48 de ani, nu mi se pare in regula. Esti in apogeul fortelor. Prefer sa cred ca nici la 47, 48, 50 de ani cat am eu acum nu esti in plenitudinea fortelor intelectuale si fizice, se intampla la 55, zic eu. (…) Un pas a fost facut, era o anomalie (n.r. – pensionarea la 47 de ani), o sa mai dureze chestia asta trei, patru cinci ani, legea e modificata.

Eu am decizia de pensionare de doi ani, o tin in biblioteca. Eu cred ca exceptia e pensionarea la 47, 48. Majoritatea au decizii la ICCJ si nu se pensioneaza. (…) Daca pensia e mai mare decat salariul…nu stiu cum o vad ei (n.r. – situatia), poate ca nu au facut cu placere meseria asta. Dar e greu sa facem noi o judecata megarealista, ce resorturi are fiecare, starea de sanatate, familia. Dar de principiu nu se face, daca esti megaok pe toate segmentele sa pleci la 47 numai pentru bani sau ca nu vreau sa mai muncesc nu mi se pare in regula”, a spus judecătorul, citat de Luju.ro

În august 2023, judecătorul Nicolescu s-a plâns la șeful DGA de un tânăr ofițer care în timpul unui examen a fost nerespectuos: ”În faţa a 200 de studenţi să mă facă nedemn de funcţia de judecător ICCJ, el care are 23 de ani? Păi ce facem cu societatea asta, cu lumea în care trăim?”

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns