fbpx
Screenshot

CSM o trimite la psihiatru pe judecătoarea cu amânări și anulări pe motive aberante

Secția pentru judecători din CSM a dispus prezentarea judecătoarei Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași la expertiză medicală de specialitate după ”minunile” din ultima vreme

”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât dispunerea unor măsuri în temeiul dispozițiilor Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la situația unui judecător. (unanimitate)”, se arată pe ordinea de zi soluționată.

Potrivit site-ului Dezvăluirea.ro, Colegiul de conducere al Judecătoriei Iași a înlocuit-o ieri în sala de judecată pe judecătoarea Iuliana Garabet, desemnând un alt magistrat să se ocupe de dosarele repartizate acestei. De asemenea, potrivit unor surse, conducerea instanței a solicitat CSM să dispună efectuarea unui control psihiatric.

‘’S-a luat decizia degrevării doamnei judecător de obligația de a soluționa numărul însemnat de dosare care i-au fost repartizate”‘ a declarat judecătoarea Monica Mihai, purtător de cuvânt al Judecătoriei Iași.

Vineri, 26 aprilie, Iuliana Garabet a dat afară din sala de judecată toți avocații și justițiabili, aceștia nu au mai apucat nici măcar să-și ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat ușa. Aceștia și au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile

Prevederile legale incidente din Legea 303/2022:

Articolul 197 (1) Judecătorul sau procurorul este suspendat din funcție în următoarele cazuri:

d) când suferă de o boală psihică care îl împiedică să își exercite funcția în mod corespunzător;

Articolul 199 (1) În cazul prevăzut la art. 197 alin. (1) lit. d), boala psihică se constată printr-o expertiză medicală de specialitate efectuată de o comisie medicală de specialitate numită de secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, pe baza propunerilor nominale ale ministrului sănătății.

(2) În situația în care există indicii că un judecător sau procuror suferă de o boală psihică, la sesizarea președintelui instanței sau a conducătorului parchetului, a colegiului de conducere al instanței sau parchetului ori din oficiu, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune prezentarea judecătorului sau procurorului la expertiza medicală de specialitate prevăzută la alin. (1).

 

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns