Curtea de Apel a decis: Alegeri pentru Consiliul Județean Cluj

Curtea de Apel Cluj a obligat Guvernul să organizeze alegeri pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Sentința poate fi atacată cu recurs.

Secția de contencios a Curții de Apel Cluj a admis acțiunea PNL Cluj împotriva Guvernului reprezentat prin primul-ministru Victor Ponta.

Soluția pe scurt: ”Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul Romaniei. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”.

Reprezentanții Guvernului au spus în întâmpinare că nu s-au organizat elegerile din lipsa banilor. Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat prin adresa nr.1597/09.02.2015 Secretariatului General al Guvernului includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor parțiale pentru unele autorități ale administrației publice locale, precum si proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului calendaristic privind realizarea actiunilor necesare organizarii si desfasurarii alegerilor locale parțiale pentru autorități ale administrației publice locale din data de 22 martie 2015.

”Aceste proiecte nu au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Guvernului la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. MAI a motivat cererea sa prin faptul  că organizarea alegerilor parțiale locale și a celor parțiale parlamentare la date diferite ar impune suplimentarea bugetului acestei autorități cu suma de 10,7 milioane lei ceea ce ar reprezenta dublarea cheltuielilor ce revin aestui minister petru asigurarea pazei si altor activități ce intră în atribuțiile sale. ”, au precizat reprezentanții Guvernului.

seplecanConsilierul județean Mihai Seplecan, președinte executiv al PNL Cluj și cel care a fost cu inițiativa procesului în instanță a fost prezent în sala de judecată la dezbateri și speră să fie candidatul PNL. Detalii AICI.

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns