fbpx

Ochiu Mic a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni

Tudor Vancea, zis Ochiu Mic, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. A scăpat de acuzație de conducere cu o alcoolemie mai mare decât limita prevăzută de lege. Vancea este cel care în 22 februaria a intrat cu bolidul său într-un taximetru pe Calea Turzii, șoferul acestuia fiind rănit grav.

accident tudor vancea ochiu mic

Prin rechizitoriul emis de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 02.04.2015, s-a dispus

trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Vancea Tudor Dan pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptǎ prevǎzutǎ de art. 196 alin.(2) şi (3) C.pen. şi „pǎrǎsirea locului accidentului”, faptǎ prevǎzutǎ de art. 338 alin.(1) C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.(1) C.pen., în condiţiile art. 41 alin.(1) C.pen., rap. la art. 43 alin.(1) C.pen.

clasarea cauzei privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ care, la momentul prelevǎrii mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolicǎ de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptǎ prevǎzutǎ de art. 336 alin.(1) C.pen., fiind incident cazul de împiedicare a punerii în mişcare şi exercitare a acţiunii penale prevǎzut de art. 16 alin.(1) lit. b) C.pr.pen.

Articolul 16 la litera b spune că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

În rechizitoriul înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca s-a reţinut, în sarcina inculpatului, că:

”În data de 22.02.2015, în jurul orei 03:15, a condus autoturismul marca „Audi A 7” cu nr. de înmatriculare CJ 29 VNC pe str. Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca unde, pe fondul consumului de bǎuturi alcoolice şi a neadaptǎrii vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune frontalǎ cu autoturismul marca „Dacia Logan”, cu nr. de înmatriculare CJ 21 DVL, condus în mod regulamentar de cǎtre persoana vǎtǎmatǎ B.V.M., care în urma accidentului rutier a suferit leziuni corporale ce au necesitat un numǎr de 60-65 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusǎ viaţa în primejdie.”, se arată în rechizitoriu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina