fbpx

Trei polițiști rutieri din Maramureș, trimiși în judecată după ce s-au iertat între ei

Doi polițiști de la Biroul Rutier Baia Mare și unul de la Serviciul Rutier IPJ Maramureș au fost trimiși în judecată după ce primii doi l-au iertat pe al treilea când l-au prins în trafic cu viteză peste limita legală.

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de către ofițerii de poliție judiciară ai DGA Maramureș sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, acesta a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:

  1. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual;
  2. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale;
  3. un agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș –  – Serviciul Rutier la momentul săvârșirii faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, s-a reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

”La data de 28.06.2020, primii doi inculpați, în calitate de agenți de poliție rutieră în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de supraveghere de supraveghere și control a traficului rutier, acționând cu aparatul radar, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 84 km/h (limita maxim admisă pentru acel sector de drum fiind de 50 km/h). Imediat, primul inculpat a constatat că, la volanul autoturismului, se afla cel de-al treilea inculpat, aflat în timpul liber și deplasându-se în interes personal pe drumul public.

În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancționare contravențională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător adevărului faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective, iar cel de-al doilea inculpat a executat pe procesul-verbal de sancționare contravențională o semnătură falsă, în numele contravenientei, la rubrica „Contravenient/Am luat la cunoștință și am primit p-v”, a transmis DGA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

   

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns