fbpx

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei din dosarul ”2 Mai”

Inspecția Judiciară anunță că a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

”În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.”

Judecătoarea Popoviciu este cea care judecă pe fond dosarul „2 Mai”, în care Vlad Pascu este acuzat de uciderea a doi tineri în august 2023, în timp ce conceducea drogat.

Inspecția Judiciară a decis în februarie să se autosesizeze în cazul judecătoarei de la Constanța, duăă ce aceasta a întrebat în sală unde e tânărul Sebi decedat în urma accidentului de la 2 Mai.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns