fbpx
Ana Maria Chirilă la Tribunal (sursa foto stirisuceava.net)

Halucinant! Judecătoarea arestată a botezat împreună cu un inculpat copilul altui inculpat

Martorul denunțător, care i-ar fi dat 30.000 de euro prietenului judecătoarei Ana Maria Chirilă, a declarat că aceasta nu se ferea să se afișeze la brațul unui inculpat prin orașul Rădăuți.

”Curtea retine declaratia martorului denuntator , care a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Suceava, având ca obiect săvarşirea de către numitul… a unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, i-a remis numitului Cotoară Ciprian suma de 30.000 de euro la Restaurantul.. , restaurant unde acesta din urmă i-a prezentat-o pe doamna judecător „ Ana“, cu care susţinea că se afia într-o relaţie apropiată. Cu privire la magistratul judecător, numitula declarat că este utilizatoarea unui autoturism Fiat 500  şi judecă cauza privind pe…   şi(„cumătrul doamnei judecător şi d-l Cotoară Ciprian “).

”Cu privire la judecător, martorul denunţător a precizat că, în orasul Rădăuţi, este cunoscută relaţia acesteia cu… , fiind văzuţi de mai multe ori impreuna la evenimente private („botezul copilului lui…. , coinculpat din dosarul lui…) Acesta a mai precizat că judecatoarea a solutionat dosarul nr .. în care au fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc prietenii lui Cotoară Ciprian şi alte persoane din anturajul lui, că a botezat impreună cu inculpatul Cotoată Ciprian  copilul unuia dintre inculpaţii din dosar.., iar în luna decembrie 2021 sau ianuarie 2022 şi-a achiziţionat un autoturism marca…”, se arată în motivarea hotărârii de arestare preventivă.

În același document, se arată că judecătoarea Chirilă a respins arestarea unor inculpați din anturajul iubitului ei:

”În data de 15.11.2022, inculpatei, în calitate de judecător de drepturi şi libertăţi, i-a fost repartizată cauza având ca obiect cererea organelor de urmărire penală de arestare preventivă a inculpaţilor, propunere pe care a respins-o, dispunând faţă de inculpaţi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.”

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava este acuzată că din 2020 a început să primească mită de la inculpatul care a fost arestat alături de ea:

”Din probele administrate, a rezultat că pe tot parcursul judecării dosarului nr… în care inculpatul Pînzari Mihai avea calitatea de inculpat, fiind trimis în judecată pentru săvârșirea de infracțiuni foarte grave, inculpata a primit în mod direct de la acesta sau prin intermediari foloase necuvenite în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv cu măsurile pe care urma să le dispună în dosar”

”S-a evidențiat insistența inculpatei Chirilă Ana Maria în pretinderea foloaselor necuvenite de la inculpatul Pînzari Mihai”, notează judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București.

Acesta mai notează: ”In ceea ce priveşte pericolul pentru ordinea publică judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că activitatea infracţională a inculpatei este una complexă, ce se întinde pe o perioada destul de mare în timp, inculpata având o atitudine constantă de urmărire a situatiei juridice a unor persoane implicate în infracţiuni de trafic de droguri şi alte infracţiuni grave, cărora le furnizează informatii, care să-i ajute să eludeze tragerea la răspundere penală, obtinând din această activitate avantaje materiale şi alte foloase necuvenite.

Faptele inculpatei, care este o judecătoare, deci un pilon important al statului de drept, sunt grave şi generează în mod firesc o reactie de neîncredere a societătii în corectitudinea magistratilor, în contextul existentei unei generalizări a fenomenului corupţiei la nivelul societăţii româneşti, încrederea în actul de justitie ajungând, în mod regretabil, să fie afectată, în conditiile în care justitia nu poate functiona fără încrederea cetatenilor.”

”În contextul în care inculpata nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să-i ajute să scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar, se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale şi este în interesul bunei desfăsurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei (Chirilă – n.red).

Inculpatul (Pînzari – n.red) este si el acuzat de fapte grave, de coruptie şi asimilate, fapte cu ecou negativ profund în societate, inculpatul mai este judecat şi pentru alte infracţiuni de cămătărie şi lipsire de libertate, iar personalitatea inculpatului, care nu a ezitat să-şi rezolve problemele penale prin mituirea unor judecători si care, din descrierea inculpatei Chirilă Ana Maria, este de temut, fundamentează, de asemenea, concluzia că este în interesul bunei desfăsurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatului.”, se arată în motivare.

După câteva zile de la arestarea judecătoarei, Curtea de Apel București a dispus arestarea celui care i-ar fi iubit:

”În baza art. 226 C.proc.pen. raportat la art. 223 alin. 2 C. proc. pen. şi art. 202 alin. (1) şi (3) C.proc.pen. admite în parte propunerea de arestare preventivă, formulată de de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie- Sectia de Urmărire Penală prin referatul nr. 3167/P/2022 în ceea ce îl priveste pe inculpatul COTOARĂ CIPRIAN.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului COTOARĂ CIPRIAN pe o durată de 30 de zile, de la 17.10.2023 până la data de 15.11.2023, inclusiv, cu privire la infractiunea de trafic de influență.”

Comments

comentarii

Un bărbat este cercetat după ce a lovit doi soți pentru că câinele acestora s-a bătut cu un alt câine ieșit din curtea în care se afla agresorul.... Citește mai mult
Mii de clujeni au luat lumină în noaptea de Înviere la Catedrala Mitropolitană, dar și de la bisericile de cartier din Cluj-Napoca.... Citește mai mult

Lasă un răspuns