UNBR anunță o aplicație pentru interogarea Evidenței Persoanelor, care îi costă pe avocați de 100 de ori mai mult decât pe calea clasică

UNBR a anunțat lansarea unei aplicații prin care avocații pot solicita interogarea Registrului Național de Evidență a Persoanelor. Însă costul este de 50 sau 100 de lei pe persoană, în funcție de timpul de răspuns, iar o avocată arată că pe calea clasică, prin cerere directă la Evidența Persoanelor, avocații pot solicita astfel de informații, achitând o taxă de 1 leu!

”Începând cu data de 27 octombrie 2023 va fi operațională aplicația informatică prin care avocații vor putea solicita operatorilor U.N.B.R. interogarea Registrului Național de Evidență a Persoanelor al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor (D.G.E.P.).

Solicitarea de acces la datele din Registrul Național de Evidență a Persoanelor se va realiza prin completarea unui Formular în contul avocatului din aplicația informatică Tabloul național al avocaților – portal ifep.ro, unde va exista o secțiune dedicată interogării Registrului Național de Evidență a Persoanelor.

Avocatul va completa în format digital Formularul de interogare pentru obținerea datelor, iar răspunsul la solicitarea de interogare va fi comunicat avocatului prin e-mail în termen de 5 zile lucrătoare.

Serviciul de interogare a Registrului Național de Evidență a Persoanelor se va realiza numai după achitarea taxei de interogare în cuantum de 49,98 Lei TVA inclus, pentru fiecare persoană în legătură cu care se solicită informații și presupune un număr limitat de cel mult 5 (cinci) operațiuni de interogare a bazei de date pentru fiecare persoană în parte. În cazul în care se solicită comunicarea rezultatului interogării în termen de 2 zile lucrătoare, taxa de interogare ce trebuie achitată pentru procesarea de urgență este în cuantum de 99,96 Lei TVA inclus.”, a transmis Uniunea Națională a Barourilor din România.

Avocata Elena Radu din Baroul București arată că avocații pot cere în scris informații de la Evidența Populației și plătesc pentru asta de 100 de ori mai puțin.

”Binenteles, avocatii habar neavand ca au deja acces direct, formuland direct o cerere la Evidenta Populatiei la care atasau imputernicirea avocatiala si PLATEAU O TAXA DE 1 LEU, au aplaudat “marea realizare a politicului din profesie”.

Azi aparu anuntul ca gata, se da drumul la aplicatia informatica a UNBR de interogare a Registrului National de Evidenta a Persoanelor al Directiei Generale pentru Evidenta Persoanelor (nume pompos, nu?).
Insa, avocatii apeland la aceasta “facilitate oferita de politic” vor PLATI O TAXA DE 49,98 lei ca sa primeasca datele in 5 zile.
Daca le vor in 2 zile VOR PLATI O TAXA DE 99,96 LEI.
Binenteles sumele se achita catre UNBR care a mai gasit o cacialma sa mai incaseze niste bani de la avocati, ca sa aiba unii ce toca.

Deci, 1 LEU taxa daca ceri individual datele vs 49,98 LEI/ 99,96 LEI daca le ceri prin intermediul UNBR + bonus: STS si SRI in profesie.”, a postat avocata Radu și a atașat dovada.

Comments

comentarii

Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult
68.000 de festivalieri au participat în a patra zi de Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns