fbpx
Judecătoarea Candidia Mărginean-Cătinean

După scandalul de luna trecută, judecătoarea Candidia Cătinean din Dej s-a supărat și pleacă în pensie

Judecătoarea Candidia Laura Mărginean-Cătinean de la Judecătoria Dej, prinsă luna trecută într-un scandal media după ce violatorul unei fetițe era să scape pentru că a judecat târziu propunerea de arestare, a cerut eliberarea din funcție prin pensionare. Judecătoarea este în sistem de 26 de ani și are o vârstă de circa 53 de ani.

De văzut dacă secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va aproba cerera de pensionare în condițiile în care este foarte posibil ca Inspecția Judiciară să se fi sesizat după ce toate ziarele naționale au scris despre judecătoarea din Dej care a întârziat la judecarea unei propuneri de arestare preventivă a unui violator, iar măsura reținerii a expirat, astfel că acesta s-a plimbat liber o zi până a fost prins de polițiști.

Procurorul Bogdan Chișu, care a anchetat dosarul, a declarat presei că de la Judecătoria Dej i s-a transmis să nu meargă cu arestarea în data de 1 februarie 2023, deoarece judecătoarea Candidia Cătinean lipsea de la instanță.

”Am vorbit persoanal cu doamna judecător și mi-a spus să vin a doua zi cu dosarul”, a spus procurorul Chișu.

Conducerea Curții de Apel Cluj a transmis că Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi ”cu numai 54 minute mai devreme de expirarea măsurii reţinerii”, în timp ce Codul de procedură penală prevede minim 6 ore.

Candidia Cătinean și-a început cariera la Judecătoria Gherla, unde a fost numită prin decret al Președintelui României în 1997.

Pe lângă judecătoarea din Dej, mai sunt 12 judecători din țară pe lista cu cererile de pensionare din ședința secției pentru judecători din CSM din 7 martie:

TOMESCU MARIOARA CARMEN – Judecător la Curtea de Apel Craiova

NANEA-PARASCHIV MARIANA-NICOLETA Judecător la Curtea de Apel Alba Iulia

PĂUN STELUŢA MIRELA Judecător la Curtea de Apel Bucureşti

IONESCU REMUS GHEORGHE Judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj, președinte al Secției penale

ONOFREICIUC-DRANCA GHEORGHE Judecător la Tribunalul Suceava, delegat în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civile a acestei instanţe

COTOI DIANA-MIHAELA Judecător la Tribunalul Olt

RĂDUCU MIRELA Judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Teleorman, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei conflicte de muncă, asigurări sociale şi de contencios administrativ şi fiscal a acestei instanţe

MUNTEAN CODRUŢA ELENA Judecător la Tribunalul Sibiu

MOŞ PETRINA Judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braşov

MARA ARTEMIS SIMONA Judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braşov

DRĂGAN MITUJudecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea

MĂRGINEAN-CĂTINEAN CANDIDIA-LAURA Judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Dej

BELDIANU DIANA CRISTINA Judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns