Angajatii se plimba pe scarile exterioare spre disperarea proprietariilor de pe Cetății nr.37

Tribunalul Specializat a schimbat sentința Judecătoriei într-un scandal de urbanism din Cluj-Napoca

Prin admiterea unei excepții procedurale și cu majoritate de voturi (doi din trei judecători), un complet de la Tribunalul Specializat Cluj a dat peste cap un litigiu privind schimbarea destinației din locuințe în birouri a unui imobil nou din cartierul Gruia, Cluj-Napoca.

Este vorba despre imobilul terasat de pe strada Cetății, construit de societatea Tomșa Import Export și dat în chirie firmei de IT Uniqa Raiffeisen Software Service. Locuitorii din imobilul vecin, constituiți în Asociația de Proprietari str.Cetății nr.37 au dat în judecată beneficiarul noii construcții, anul trecut, deranjați fiind de chiriași. Asociația a câștigat în toamna lui 2014 la Judecătoria Cluj-Napoca, care a hotărât că ”admite acţiunea civilă formulată de reclamanţii Asociația de Proprietari str. Cetății nr. 37  în contradictoriu cu pârâta SC Tomsa Import-Export SRL. Obligă pârâta la încetarea de îndată a  faptei ilicite constând în schimbarea în fapt, în mod nelegal, a destinaţiei de locuinţe a construcţiei pe care o edifică, contrar autorizaţiei de construire emisă de către Municipiul Cluj-Napoca în favoarea pârâtei”. Motivarea sentinței primei instanțe o puteți citi AICI.

constructii strada cetatii (48)

Firma pârâtă a atacat sentința cu apel la Tribunalul Cluj. Această instanță, în martie, și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Specializat (Comercial) Cluj. Completul de trei judecători a pronunțat decizia definitivă în 7 decembrie. Interesant este că unul dintre judecători a hotărât menținerea sentinței inițiale de la fond, iar acțiunea asociației de proprietare a fost respinsă pe motiv că nu ar avea calitate procesuală activă. Mai jos puteți vedea soluția pe scurt și așteptăm motivarea deciziei în acest caz de urbanism.

Solutionare: ”Admite, cu majoritate de voturi, apelul declarat de apelanta SC Tomsa Import Export SRL, în contradictoriu cu intimatii Asociatia de Proprietari Str. Cetații Nr. 37, împotriva Sentintei civile nr. 10148/2014 pronuntata de Judecatoria Cluj Napoca în dosarul nr. 52/211/2014, pe care o schimba în tot, în sensul ca: Respinge exceptia lipsei capacitatii de folosinta, invocata de pârâta. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de pârâta. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a intimatei Asociatia de Proprietari STR. Cetății NR. 37.

Respinge actiunea formulata de reclamanta Asociatia de Proprietari Str. Cetații Nr. 37 împotriva pârâtei SC Tomsa Import Export SRL, ca fiind formulata de o persoana lipsita de calitate procesuala activa. Respinge ca nefondata actiunea formulata de reclamantul Sîndean Emil Cosmin împotriva pârâtei SC Tomsa Import Export SRL,. Obliga reclamantii la plata în favoarea pârâtei a sumei de 2500 lei cheltuieli de judecata reprezentând onorariu avocatial. Obliga intimatii la plata în favoarea apelantei a sumei de 5020 lei cheltuieli de judecata partiale în apel, reprezentând taxe judiciare de timbru si onorarii avocatiale. Definitiva.

Pronuntata în sedinta publica, azi, 07 decembrie 2015. PRESEDINTE: Alina Gabriela Nicolescu. JUDECATOR: Claudiu Gligan. Cu opinia minoritara a d-nei judecator Daniela Hamciuc în sensul: Respinge apelul declarat de apelanta SC Tomsa Import Export SRL, în contradictoriu cu intimatii Asociatia de Proprietari Str. Cetații Nr. 37,, împotriva Sentintei civile nr. 10148/2014 pronuntata de Judecatoria Cluj Napoca în dosarul nr. 52/211/2014, pe care o mentine în integralitate”

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns