Acasă » ȘTIRI » Primăria Cluj-Napoca a făcut mai mult decât a obligat-o instanța în cazul plăcuțelor multilingve

Primăria Cluj-Napoca a făcut mai mult decât a obligat-o instanța în cazul plăcuțelor multilingve

Primăria Cluj-Napoca nu a atacat sentința Tribunalului Cluj, prin care era obligată să monteze plăcuțe bilingve româno/maghiare la intrările în oraș, și a început amplasarea indicatoarelor multilingve cu denumirea municipiului în română, maghiară, germană și latină.

La intrarea în oraș dinspre comuna Florești a fost amplasat indicatorul cu Cluj-Napoca, Kolozsvar, Klausenburg și Municipium Aelium Napocense.

”Primăria Cluj-Napoca a început amplasarea indicatoarelor multilingve la intrările în municipiu, care să reflecte dimensiunea istorică, multiculturală şi europeană a oraşului nostru.

În urma colaborării cu comisia de experţi a Universităţii Babeş-Bolyai, am stabilit ca indicatoarele multilingve să respecte criteriile menţionate şi să cuprindă denumirea istorică din perioada romană a oraşului nostru, respectiv referirea la acordarea titlului de municipiu pe timpul lui Hadrian (117-138 d.Hr.).

Prima locaţie pentru care există autorizaţia şi avizele necesare este intrarea în Cluj-Napoca dinspre Floreşti. Pe măsură ce vom obţine avizele şi autorizaţiile legale, se vor amplasa indicatoare multilingve şi la celelalte intrări în municipiu. Soluţia agreată pentru indicatoarele multilingve este cuprinsă în anexa la prezentul comunicat.”, se arată în comunicatul Primăriei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina