Acasă » ȘTIRI » Parteneriat UBER șI UBB Cluj pentru dezvoltarea economiei digitale în România

Parteneriat UBER șI UBB Cluj pentru dezvoltarea economiei digitale în România

În timp ce unii taximetriști clujeni vor să scape de UBER printr-un proces în care se plâng de concurență neloială, compania americană a încheiat un parteneriat cu cea mai mare universitate din România, Universitatea Babeș-Bolyai, pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în România.

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, vor derula împreună proiecte de cercetare în domeniul economiei colaborative și digitale. Este primul parteneriat încheiat de UBER cu o universitate în România. Peste tot în lume, UBER colaborează cu universități de prestigiu, precum University of California – Berkeley, Harvard University sau Yale University.

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai anunță încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în Romania. Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu.

“Economia colaborativă bazată pe platforme digitale este un domeniu nou și încă neexplorat la nivel academic în România. Credem că poate contribui semnificativ la competitivitatea economiilor locale și naționale, atâta timp cât o înțelegem corect. Prin parteneriatul cu UBER, cel mai valoros start-up de tehnologie din lume, ne propunem să oferim o perspectivă cât mai corectă și obiectivă asupra acestui fenomen care se întâmplă deja de câțiva ani și în România” a spus conferențiar universitar Răzvan Mustață, decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

“Credem că un parteneriat cu mediul academic este esențial pentru a înțelege mai bine oportunitățile de creștere care vin odată cu modernizarea și digitalizarea economiei și pentru a oferi argumente puternice în favoarea economiei colaborative. Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai prestigioase universități din România și prima universitate din țara noastră care intră în Top 500 universități din lume. Ne bucurăm să îi avem parteneri în misiunea noastră de a schimba în bine orașele” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, UBER România.

La momentul judecării ordonanțe președințiale în cadrul procesului privind concurența neloială, o instanță a Curții de Apel Cluj a arătat că UBER este o platformă tehnologică, nu firmă de transport.

Curtea de Apel Cluj arată că Uber nu prestează activităţi de transport, ci gestionează o platformă tehnologică

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina