Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Dana Gîrbovan despre scandalul SIPA: ”E timpul sa se faca lumina in acest caz”

Dana Gîrbovan despre scandalul SIPA: ”E timpul sa se faca lumina in acest caz”

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a scris următoarea poziție cu privire la noul scandal pe tema SIPA, pornit de ziaristul Dan Andronic:

”Se vorbeste, din nou, despre SIPA – serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justitie, ce era intesat de securisti si prin care erau urmariti si santajati magistrati. SIPA este o tema ce apare sistematic in spatiul public, este dezbatuta cateva zile si apoi este iar ingropata, pentru a reveni recurent.

E timpul sa se faca lumina in acest caz. De 27 de ani de la caderea comunismului continuam sa activam in diverse sectoare din societate, inclusiv in justitie, cu institutii si mentalitati mostenite din oranduirea comunista.

UNJR a avut pozitii constante pentru clarificarea problemei SIPA, adresand numeroase cereri in acest sens institutiilor abilitate.

Pentru cei interesati de acest subiect, va supun atentiei doua link-uri unde am scris despre problema SIPA.

http://www.forumuljudecatorilor.ro/wp-content/uploads/Art-3-Forumul-judecatorilor-nr-2-2009.pdf

Scrisoare catre premierul Dacian Ciolos sa retraga proiectul de HG pentru reinventarierea arhivei SIPA

Fac un apel tuturor jurnalistilor sa faca eforturi investigative vis a vis de acest serviciu si arhiva sa, pentru a intelege ce s-a intamplat cu acest serviciu, incepand cu data înfiintarii acestuia si pana in prezent.

Pentru o justitie cu adevarat independenta, avem nevoie inclusiv sa facem lumina in cazul SIPA.

P.S. Vad ca jurnalistul Mircea Marian, de la Romania Libera, a afirmat pe Facebook ca in 2016 Raluca Pruna „a fost linsata” cand „a vrut să desecretizeze arhiva SIPA”. Tocmai ca ministra Pruna nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci ca informatiile “de interes operativ” culese de SIPA sa fie “transferate institutiilor abilitate”. Adica si acele informatii compromitatoare si de santaj la adresa magistratilor sa fie transmise, legal acum, „institutiilor abilitate”, fara a se preciza cine ar fi acelea. E bine ca jurnalistii sa se documenteze temeinic cand scriu ceva despre justitie.”

(sursa: contul de Facebook Dana Gîrbovan)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina