Echipa din Timișoara

Două studente din Timișoara au câștigat Concursul național de procese penale de la Cluj

Două studente de la Drept din Timișoara au câștigat Concursul Național de Procese Simulate de Drept Penal ”Traian Pop”, ce a avut loc la Curtea de Apel Cluj în week-end. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de echipe de la Facultatea de Drept a UBB Cluj.

Echipa din Cluj de pe locul II
Echipa din Cluj de pe locul II

Asociația studenților de la Drept ELSA Cluj-Napoca în parteneriat cu casa de avocatură Sergiu Bogdan și Asociații a organizat în week-end Concursul național de procese simulate în domeniul penal. S-au întrecut opt echipe, două din Cluj și câte una din București, Timișoara, Constanța, Iași, Oradea și Targu-Mures. Fiecare echipă a fost formată din doi studenți.

Concursul s-a desfasurat in două etape. Sâmbătă a avut loc etapa de calificări, in care s-au desfasurat patru procese simulate de drept pena. Fiecare echipă a avut fie calitatea de avocat, fie cea de procuror. În finala de duminică s-au întrecut echipa din Timisoara, formată din Cristina Nicorici si Alexandra Bob și una din Cluj, formată din Alexandru Dima si Vlad Domocoș. Cealalta echipa din Cluj, David Barbura și Vlad Bota a obtinut locul III. Cel mai bun pledant a fost desemnat studentul de la Cluj, Vlad Bota.

 

Juriul sau mai bine zis completul de judecată simulat care a decis câștigătorii a fost prezidat de avocatul penalist și conferențiarul Sergiu Bogdan, care i-a avut alături pe Rares Ciaușu, procuror DIICOT și pe Monica Rodina, judecator la Secția Penală de la Curtea de Apel Cluj.

concurs procese simulate penal 2015 (1)

Casa de avocatură Sergiu Bogdan și Asociații a fost sponsorul principal al concursului. Echipa de pe locul  I a primit  800 de lel, locul II – 500 de lei și locul III – 300 de lei. De asemenea,  cel mai bun pledant a fost premiat cu 300 de lei.

 

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns