Europarlamentarul Daniel Buda duce patru studenți la Bruxelles în urma unui concurs

Europarlamentarul Daniel Buda, fost avocat, acum notar, a lansat un concurs de eseuri pentru studenţii Facultăţii de Drept a UBB Cluj, în urma căruia va premia cei mai buni patru studenţi cu un stagiu la Bruxelles.

Europarlamentarul a lansat concursul la întâlnirea cu studenții organizată de ELSA Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, vor fi premiați cei care îşi vor dovedi creativitatea şi viziunea în a fundamenta teoretic şi empiric tematica ”Implicaţiile deciziilor adoptate de către UE în România”.

”Este vorba de un stagiu de trei zile la Bruxelles sau poate la Strasbourg, pe care puteți să-l obțineți pe baza unui eseu pe care trebuie să-l faceți despre instituțiile europene și implicațiilor lor în România. Acest stagiu o să fie pe fiecare an, de la anul I la anul IV. Cei care vor fi selectați, vor avea posibilitatea să participe la dezbateri în Parlamentul European timp de 3 zile. Vom conveni asupra perioadei pentru că este important să prindem săptămână de dezbateri în cadrul Comisiei juridice, acolo unde sunt și eu membru. Cred că este important să vedeți procesul de luare a deciziei la nivelul Parlamentului European”, le-a spus Daniel Buda studenților. Urmează să le comunice regulamentul printr-un reprezentant al facultății.

”Nu înțeleg de ce Justiția e legată la ochi”

Daniel Buda le-a vorbit studenților din experiența proprie de fost avocat: ”Forma de încălcare a drepturilor omului nu se referă numai la ce înseamnă arestarea. Încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului se poate manifesta în foarte multe forme și vă poate afecta în multe forme, de aceea este important ca voi, care sunteți viitorul acestei societăți. Eu sunt în partea a doua a vieții, dar voi aveți viața în față și este important ce faceți, pentru că sunteți poate cei mai importanți actori din societate. Ori de câte ori un cetățean are dreptul încălcat în societate, ce face? Unde se duce? Se duce la instanță, la Justiție. Ori dacă justiția e oarbă, până la urmă nu poți avea o societate în care să-ți dorești să trăiești. Chiar nu am înțeles niciodată la Drept de ce Justiția e legată la ochi, pentru că ar trebui să fie deschisă la ochi, să judece cu ochii deschiși. De aceea avem situații pe care lumea nu le înțelege. E dificil în condițiile în care în materia dreptului, într-un proces, totdeauna o parte pierde. Am fost avocat zece ani și știu ce înseamnă asta. Todeauna partea care va pierde în instanță va spune că judecătorul a fost mituit și așa mai departe. E important ca judecătorul să-și facă profesia în așa fel încât să convingă acea parte că ”da, a pierdut pentru că nu a avut dreptate”, a declarat Buda.

 

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns