Cele mai citite articole în 2014 pe site-ul CLUJUST.ro au fost două interviuri cu oameni de excepție, reușita dintr-un proces de interes pentru clujeni, un conflict verbal dintr-o sală de judecată și dezvăluirea despre ramificațiile unei anchete DNA.
Articolele cele mai citite din primul an de existență CLUJUST (în 3 mai 2014 a fost postat primul articol) au fost, potrivit Google Analytics:
- Interviul cu tânăra April Roman din Cluj, absolventă a Facultății de Drept de la UBB, care a intrat prima la INM, după un concurs pe care mulți îl dau ani la rând pentru a reuși. La început au fost circa 4.000 de candidați pentru cele 160 de locuri, deși o concurență de 25 pe loc. Nota finală a clujencei a fost de 9,138. Doar primele două note finale au fost peste 9. (22.478 citiri)
- Interviul cu judecătoarea Andrea Chiș de la Curtea de Apel Cluj. Predă în trei limbi la Facultatea de Drept a UBB. A fost aleasă în ultimii trei ani decanul de suflet al studenților. Se dă cu motocicleta, sare cu parașuta, face scufundări și bungee jumping. Andrea Annamaria Chiș ne-a arătat că și judecătorii sunt oameni. (12.527 citiri)
- Reușita studentei maghiare Izabella Szocs. Tribunalul a obligat Primăria Cluj-Napoca să monteze plăcuțe bilingve româno-maghiare la intrările în oraș. Creierul acțiunii juridice câștigătoare este o studentă de anul III de la Facultatea de Drept a UBB. Problema plăcuțelor bilingve este de interes în Cluj-Napoca. Sectia de contencios administrativ de la Tribunalul Cluj a obligat prin sentință primăria să monteze plăcuțe bilingve la intrările în oraș, cu denumirea acestuia în limbile română și maghiară. Sentința este executorie. Primăria mai are la dispoziție o cale de atac în instanță. (10.915 citiri)
- Incidentul din sala de judecată de la Judecătoria Cluj-Napoca. O tânără judecătoare de la Judecătoria Cluj-Napoca a chemat jandarmii pentru a o evacua din sala de judecată pe o avocată cu state vechi în profesie. Potrivit acesteia, judecătoarea i-a reproșat în timpul procesului că critică instanța și i-a spus să iasă afară din sală. (5.143 citiri)
- Dezvăluire despre ramificațiile anchetei DNA în cazul Transferoviar. Director Societății Naționale a Sării, Aurel Bucur (PSD) și directorul pe proiecte europene din CFR SA, Sorin Trandafirescu (PNL), apar în dosarul de corupție de la Cluj pentru că ar fi luat atenții de la Transferoviar. Bucur ar fi primit, culmea, două vagoane de sare! Iar Trandafirescu a fi primit bilete de avion pe ruta București – Iași, ca să meargă în week-end-uri acasă. (4.285 citiri)