fbpx

Judecător către avocat în sala de judecată la Cluj: ”Ieșiți afară!”

O tânără judecătoare de la Judecătoria Cluj-Napoca a chemat jandarmii pentru a o evacua din sala de judecată pe o avocată cu state vechi în profesie. Potrivit acesteia, judecătoarea i-a reproșat în timpul procesului că critică instanța și i-a spus să iasă afară din sală.

avocata Kapcza Mikolt
avocata Kapcza Mikolt

“Am 36 de ani în avocatură și așa ceva nu  mi s-a întâmplat. Sustineam un punct de vedere în apărarea clientului meu într-un proces  civil de servitute. Instanța, cu o nervozitate instantanee,  îmi zice că: îndrăzniți să criticati instanța?  Eu am spus că susțin un punct de vedere, asta mi-e menirea. Atunci judecătoarea mi-a spus: iesiți afară! Nu am jignit-o, doar că nu am fost de acord cu o părere de-a ei. Nu mi-a dat amendă, doar mi-a spus să ies. I-am replicat că nu e procedural și a chemat jandarmii să mă evacueze. E prevăzut așa ceva în procedură pentru cei care tulbură mersul dezbaterilor.  Dar dacă se consideră că un avocat tulbură astfel ședința,  atunci toți avocații ar trebui dați afară”, a povestit indignată și șocată avocata Kapcza Mikolt pentru CLUJUST.ro

Avocata a explicat că ceea ce a înfuriat-o pe judecătoare a fost susținerea că instanta nu poate încălca principiul disponibilității in procesul civil, potrivit căruia procesul se desfășoară în limitele investirii pe care reclamantul dorește să o dea. În cazul de față, avocata i-a reproșat că extinde acțiunea față de alte părți. Este vorba de proprietarii unei construcții într-un proces de servitute de trecere.

Avocata Mikolt intenționează să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). ”Ce mi s-a intamplat incalcă nu numai profesia, ci institutia dreptului la apărare. Așa ceva nu ar fi permis într-un sistem de justiție bine consolidat”, a spus Kapcza Mikolt.

Judecătoarea Oana Maria Daradics a fost numită în funcția de judecător la Judecătoria Cluj-Napoca în ianuarie prin decret prezidențial. Oana Maria Daradics a intrat la Institutul Național al Magistraturii în 2011, fiind printre fruntași. A ocupat la admitere locul 13 din 100, cu o notă finală de 8.53.

CLUJUST.ro a solicitat un punct de vedere de la conducerea Judecătoriei Cluj-Napoca, care nu a fost încă transmis.

Recent, decanul Baroului Cluj a declarat că va susține cererea Baroului Dolj de a se organiza la nivel național un protest al avocaților în ziua de 8 septembrie, tocmai datorită atitudinii magistraților față de ei.

 

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

13 comentarii

 1. o mica intamplare povestita de un civil. aveam un dosar pe fond funciar, din cvarii motive a trebuit sa ma prezint cu toate ca aveam un avocat – care la data respectiva am solicitat schimbarea – , pana sa-mi vina randul,eram in sala, am asistat la diverse procese, (un scump avocat m-ia spus ce sa fac si ce trebuie sa spun), la final am iesit din acea sala infecta – infectie umana data de un anume judecator – incat ma apucat plansul, am mers la cofetaria Opera – Cluj – mi-am luat o cafea si aveam ochii inlacrimati. La acea cofetarie veneau si avocatIi, din pura intamplare a intrat o d-na avoca – cunostinta mai veche -, m-a vazut daramata si m-a intrebat ce-i necazu – i-am raspuns = nu-mi vine sa cred cat de jos a ajuns specia umana, nu este posibil ca un individ in roba neagra si cu un fular alb/murdar sa se adreseze asa colegilor/avocati, este mai/mult mai rau ca pe vremurile apuse, e jignitor/strigator la cer, nu e posibil ca in fata audientei sa te faca un repetent al clasei (finut spus), la care d-na avocat m-a intrebat – “este prima data cand ai intrat intr-o sala de judecata? – da am raspuns, la care ea – cred ca a fost parfum, ai participat la cauze usoare, sa vezi tu alte cazuri cand ne fac si ne stropesc cu tot rahatul, – doamne am raspuns – nu as putea lucra cu asemenea specimene care in opinia mea sunt nulitati, in fata altora din fata biroului cu ciocan. Mare rusine acestei categorii care injosec semenii si mai ales breasla. Toti acesti asa zisi JUDECATORI ar trebui pusi din nou in sala (ca cel putin de aici au plecat) si sa li se unga nu numai fata si tot acel fizic putregaios cu mult, mult CACAT. Toti au uitat de unde au plecat, de prin colturi de secretariate, examene luate asa – pe mai multe muchii si acum ei taie si spanzutaavocat/client. MARE, MARE SI MULTA RUSIENE ACESTEI SPECII – AM MARE GREATA SI OROARE

  • Oditta draga, nu uita ca pentru a ajunge magistrat trebuie intrat la INM (Institutul National de Magistratura) in urma unui examen extrem de dur, cu aproximativ 20 de absolventi de drept pe un loc. De regula, cei care nu reusesc la INM, dau examen la barou. Din start…magistratii sunt mult mai bine pregatiti decat avocatei. In plus, sa nu uitam contributiile pe care le platesc avocateii stagiari……:)) deci daca e sa analizam cine plateste sa invete (adica sa care niste dosare la instanta) aceia sunt avocatii stagiari….iar dupa ce intra in Barou habar nu au cum se plateste o taxa de timbru…..ca sa nu vorbim de faptul ca pe unii avocati doar gura ii tine, nu si stiinta…..ei se dau interesanti in sala numai sa isi justifice onorariile, chiar daca nu stiu ce vorbesc, sau stiu din start ca vor pierde cauza.

   • Domnule Mihai,

    Am senzatia ca sunteti un “magistratel” cu creierul spalat de INM. Orice casta are uscaciunile ei. E adevarat ca exista avocati atat de slab pregatiti incat iti este rusine sa ii asculti in sala de judecata. Dar, este la fel de adevarat, ca exista magistrati care abuzeaza de pozitia lor si fac de rusine corpul profesional din care fac parte.

    Situatia descrisa in articol face de rusine atat baroul, cat si instanta. Trebuie sa existe un minim de respect intre avocati si magistrati pentru binele justitiabililor.

   • Draga Mihai

    Sunt un avocatel de vreo 10 ani experienta care nu s-a gandit vreodata sa merg la magistratura. Nu pt ca e greu sau is batuta in cap, ci pt simplul motiv ca nu mi se potriveste altceva decat o profesie liberala.

    Nici nu am carat vreodata hartiile cuiva pe holurile instantei si nici nu am luat stagiari pe care sa ii taxez sau sa ii pun sa care dosare pt ca, spre surprinderea ta, am nevoie de oameni competenti nu de carausi si oricum ma pot deplasa si fara alai pe holurile instantelor. 😛

    Or fi si avocatei cum ii descri tu in mod evident , ca doar orice padure are uscaturi, dar eu zic ca e cel putin un pic deplasat sa jignesti o profesie intrega doar pentru a-ti elibera propriile frustrari. Precum si judecatorii sau orice alta categorie sociala au problemele lor si oamenii lor de o calitate deosebita.

    Iar pentru ca oameni suntem hai sa nu sarim calul si sa generalizam un simplu conflict spontan care poate se intampla oricui. Toti avem momentele noastre si scaparile noastre pana la urma. E bine insa sa atentionam ca nu e ok o asemenea atitudine, pentru a imbunatati viitorul daca vrei, dar dincolo de asta e bine sa ne vedem lungul nasului si sa ne vedem de treaba noastra.

    Banuiesc ca esti un fel de geniu neinteles mult deasupra avocatilor, judecatorilor sau pamantenilor, motiv pt care nu te invidiez deloc 🙁 Trebuie sa fii foarte singur, noi restul nefiind perfecti si fiind toti supusi greselii.

    Av Toadere Ioana

 2. Normal ar fi sa ascultam inregistrarea sedintei de judecata. Doamnei avocat ii place spectacolul( a se citi:circul). As paria ca a fost de o obraznicie fara seaman.

 3. Draga Mihai sa nu uitam ca sunt judecatori la judecatorii care sunt de zeci de ani acolo si nu avanseaza. De ce oare ? Pentru ca au cele mai multe sentinte casate sau sunt prosti de dau in gropi. Ei ridica exceptia din oficiu si tot ei o resping. Nu au pic de respect daca le spui ca nu au luat decizia legala, se cred stapanii tuturor, incalca orice principiu al moralitatii, de lege sa nu mai vorbim, au transformat instantele in SRL. Dau sentinte pe bai si numai 40% este justitie, nea MIHAI. Mai vin-o pe la Satu Mare sau Negresti Oas. CSMU-ul nu face nimic. Se musamalizeaza crime,tentative de omor si vatamari corporale grave cu ajutorul INML Cluj Napoca. Exemple: dosar 1784/266/2007, 87/P/1992, 383/266/2012…

 4. Judecătorii din România învață la IMM că sunt un fel de cristoși care se pot comportă cum doresc ei și să ia cele mai idioate și mai nedrepte decizii fără să li se întâmple nimic. Exemplu, două judecătoare de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, pe nume ILDIKO SIMIONESCU și CORINA IACOB. Cele două femei în robe nu s-au sfiit în procesul de partaj să-mi hărțuiască martora în sala de judecată, gravidă care aștepta de 17 ani un copil, să ignore probele care îmi erau favorabile mie, să suplinească lipsa unor probe pentru partea adversă (vecina Corinei Iacob) cu magicul cuvânt INDUBITABIL. Adică, acolo unde nu există probe cele două scriu „indubitabil …a fost așa”, adică cum vor ele, fără să facă nicio trimitere la probe pentru că nu există așa ceva. Pentru cele două femei, povestea cu lipsa sau cu existența probelor este, în adevăr, doar o poveste. Numita Corina Iacob a ținut să-mi spună în sala de judecată că ea are mai multe școli decât mine și să mă întrebe revoltată, ce drepturi are o preoteasă (martora propusă de mine este soție de preot) în biserică mai mult decât ea, care este judecătoare? Cele două au ignorant total cei 1900 de euro plătiți de mine la achiziția unei garsoniere, deși chitanțele de la bancă erau la dosar și nu au fost contestate de nimeni. Practic, cele două judecătoare mi-au furat 1900 de euro fără să răspundă în fața nimănui. Cele două femei în robe știau că la Curtea de Apel Cluj nu poți veni cu motive de netemeinicie, ori toate abuzurile lor intră în această categorie. Puteau fi 190.000 de euro, în loc de 1900, că tot „netemeinicie” se chema. În timpul procesului, Corina Iacob a încercat, șmecherește, să elimine întrebările legate de curviile vecinei sale care mi-a împiedicat accesul în apartamentul , proprietate comună, prin schimbarea yalei de la intrare. Corina Iacob nu consemna în depozițiile martorilor ce declarau aceștia, ci doar ce-I convenea ei. Când i-am atras atenția, mi-a replicat „judecătorul hotărăște ce se consemnează și ce nuˮ.
  Într-un alt proces (ordonanță președințială), cele două femei în robe mi-au recomandat mie ca bărbat să locuiesc cu fiica mea de 17 ani (care mi-a fost încredințată mie) într-o garsonieră confort 2, pentru ca protejata lor să stea cu amanții în apartamentul comun cu 3 camere. Protecția copilului pentru cele două femei – o poveste. Nedespărțitul cuplu ILDIKO&CORINA au ales să apere femeia care și-a alungat copilul de acasă, nu minorul.
  Am raportat la CSM abuzurile celor două femei, dar să nu vă imaginați că au fost urecheate în vreun fel. În loc de răspunsuri concrete la abuzuri evidente, CSM dă definiții din constituție. CSM este o veritabilă umbrelă pentru toate abuzurile judecătorilor. Mai mult, ILDIKO SIMIONESCU a fost promovată în funcția de vicepreședinte al Tribunalului BN. Ce credeți că s-a întâmplat cu partea adversă din procese (vecina CORINEI IACOB), gratulată cu 71% din bunurile comune? A fost angajată ca și economistă la Tribunalul Bistrița-Năsăud. Acuma, toate trei, pot să-și bea cafeaua împreună, nu să stea la bârfă în fața blocului.
  Așa că fătuca de la Judecătoria Cluj, Oana Maria Daracs, o găsim clonată pe toate plaiurile mioritice. Scriu unii că fata a fost pe locul 13 la concursul pentru magistratură și că are „știință de carteˮ. Oana Maria, ca și celor două judecătoare de la Bistrița, își folosesc știința (cel mai probabil, mii de spețe tocite și neînțelese) doar la concursuri, apoi pauză. Apoi vin deciziile izvorâte din frustrări, neîmpliniri, isterii, vendete și altele asemenea. „ În numele legii”, scriu ele prin așa numitele motivații, adevărate cacealmale juridice pe care la nasc.
  Așadar, putem vorbi în România de dictatura judecătorilor, nu a legii, iar noi nu avem alternativă decât să scriem de forumuri mârlăniile așa numiților judecători.

 5. Este dreptul judecatorului sa o scoata din sala, PUNCT.

 6. Domnule Toma, multe dintre drepturi nu sunt absolute, astfel că exercitarea lor trebuie făcută cu bună-credință.

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!