fbpx
Avocata Kapcza Mikolt

Avocata dată afară din sală pentru ”lipsă de respect” și că ”își permite să certe instanța”. DOCUMENT

Judecătoarea Oana Maria Daradics a consemnat în încheierea de ședință motivele pentru care a dat-o afară, de două ori, din sala de judecată pe avocata Kapcza Mikolt.

”Instanța consemnează faptul că pentru lipsa de respect pentru ordinea și solemnitatea ședinței de judecată, d-na av. Kapcza Mikolt Krisztina a fost scoasă afară din sala de ședință după ce i-a fost atrasă atenția cu privire la respectul cuvenit instanței de judecată, în sensul de a nu critica măsurile adoptate de instanță și de a se adresa în mod corespunzător. D-na avocat nu a înțeles să respecte măsura și a revenit în sală replicând că nu există temei legal să i se solicite părăsirea sălii de ședință, astfel că aceasta a fost din nou scoasă afară. Instanța arată că temeiul legal există, acesta fiind art. 122 alin 6 C.pr.civ și față de comportamentul d-nei avocat, soluția instanței este tota îndreptățită.”, se arată în încheierea de ședință din data de 2 septembrie. Mai multe despre incident aici.

incheiere de sedinta scandal avocat-judecator

Avocata Kapcza Mikolt a precizat că nu a ridicat vocea și nu s-a adresat necorespunzător instanței. ”În ce privește faptul că am criticat instanța, păi acesta este rolul nostru al avocaților să criticăm atunci când considerăm că se face o nedreptate clienților noștri, dar criticăm în termeni juridici, corespunzători. Dacă am fost scoasă afară pentru că am criticat, atunci toți avocații ar trebui dați afară din sălile de judecată”, a menționat avocata.

Judecătoria ține la secret înregistrarea audio

Avocata Kapcza Mikolt a solicitat Judecătoriei Cluj-Napoca să-i comunice înregistrarea audio a ședinței de jucată, însă fără succes.. ”A doua zi de dimineață am înregistrat separat două cereri. O cerere pentru comunicarea încheierii civile a acelei ședințe și o cerere pentru comunicarea copiei înregistrării ședinței de judecată. Am obținut copia încheierii ședinței, care nu e chiar exactă, dar reflectă ceea ce s-a întâmplat. În schimb cererea privind copia înregistrării audio s-a respins fără absolut nicio motivare.”, a declarat avocata Kapcza Mikolt.

Avocata reclamă și erori de procedură ale tinerei judecătoare Oana Maria Daradics.  ”Dincolo de comportamentul absolut inadecvat și pe care nu pot să-l califica, care nu mi s-a întâmplat în 36 de ani de experiență, sunt și erorile grave profesionale pe care le-a săvârșit instanța în sensul că după ce m-a îndepărtat pe mine din sală, a continuat judecarea cauzei cu avocatul părții adverse, lipsind complet părțile pe care eu le reprezint de dreptul la apărare, și a dispus măsuri în favoarea reclamanților, fără să le fi discutat cu mine”, a declarat Kapcza Mikolt Krisztina.

A cerut recuzare și strămutare

Aceasta trimis reclamație la Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Baroul și a depus cerere de recuzare a judecătoarei la Judecătoria Cluj-Napoca. Aceasta a fost respinsă în două zile. ”Astăzi am depus și cerere de strămutare a procesului”, a spus avocata.

Următorul termen de judecată în dosar este stabilit pentru 14 octombrie, iar cererea de strămutare se va judeca în 30 septembrie.

Consiliul Baroului Cluj a hotărât ca din 15 septembrie, timp de o săptămână, avocații să poarte banderole albe la robe, în semn de protest și de solidaritate față de colega lor.

Conducerea Judecătoriei Cluj-Napoca nu a prezentat până acum o poziție oficială cu privire la incident. 

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. perfect de acord, Toma !…

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!