Avocata Kapcza Mikolt

Avocata dată afară din sală pentru ”lipsă de respect” și că ”își permite să certe instanța”. DOCUMENT

Judecătoarea Oana Maria Daradics a consemnat în încheierea de ședință motivele pentru care a dat-o afară, de două ori, din sala de judecată pe avocata Kapcza Mikolt.

”Instanța consemnează faptul că pentru lipsa de respect pentru ordinea și solemnitatea ședinței de judecată, d-na av. Kapcza Mikolt Krisztina a fost scoasă afară din sala de ședință după ce i-a fost atrasă atenția cu privire la respectul cuvenit instanței de judecată, în sensul de a nu critica măsurile adoptate de instanță și de a se adresa în mod corespunzător. D-na avocat nu a înțeles să respecte măsura și a revenit în sală replicând că nu există temei legal să i se solicite părăsirea sălii de ședință, astfel că aceasta a fost din nou scoasă afară. Instanța arată că temeiul legal există, acesta fiind art. 122 alin 6 C.pr.civ și față de comportamentul d-nei avocat, soluția instanței este tota îndreptățită.”, se arată în încheierea de ședință din data de 2 septembrie. Mai multe despre incident aici.

incheiere de sedinta scandal avocat-judecator

Avocata Kapcza Mikolt a precizat că nu a ridicat vocea și nu s-a adresat necorespunzător instanței. ”În ce privește faptul că am criticat instanța, păi acesta este rolul nostru al avocaților să criticăm atunci când considerăm că se face o nedreptate clienților noștri, dar criticăm în termeni juridici, corespunzători. Dacă am fost scoasă afară pentru că am criticat, atunci toți avocații ar trebui dați afară din sălile de judecată”, a menționat avocata.

Judecătoria ține la secret înregistrarea audio

Avocata Kapcza Mikolt a solicitat Judecătoriei Cluj-Napoca să-i comunice înregistrarea audio a ședinței de jucată, însă fără succes.. ”A doua zi de dimineață am înregistrat separat două cereri. O cerere pentru comunicarea încheierii civile a acelei ședințe și o cerere pentru comunicarea copiei înregistrării ședinței de judecată. Am obținut copia încheierii ședinței, care nu e chiar exactă, dar reflectă ceea ce s-a întâmplat. În schimb cererea privind copia înregistrării audio s-a respins fără absolut nicio motivare.”, a declarat avocata Kapcza Mikolt.

Avocata reclamă și erori de procedură ale tinerei judecătoare Oana Maria Daradics.  ”Dincolo de comportamentul absolut inadecvat și pe care nu pot să-l califica, care nu mi s-a întâmplat în 36 de ani de experiență, sunt și erorile grave profesionale pe care le-a săvârșit instanța în sensul că după ce m-a îndepărtat pe mine din sală, a continuat judecarea cauzei cu avocatul părții adverse, lipsind complet părțile pe care eu le reprezint de dreptul la apărare, și a dispus măsuri în favoarea reclamanților, fără să le fi discutat cu mine”, a declarat Kapcza Mikolt Krisztina.

A cerut recuzare și strămutare

Aceasta trimis reclamație la Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Baroul și a depus cerere de recuzare a judecătoarei la Judecătoria Cluj-Napoca. Aceasta a fost respinsă în două zile. ”Astăzi am depus și cerere de strămutare a procesului”, a spus avocata.

Următorul termen de judecată în dosar este stabilit pentru 14 octombrie, iar cererea de strămutare se va judeca în 30 septembrie.

Consiliul Baroului Cluj a hotărât ca din 15 septembrie, timp de o săptămână, avocații să poarte banderole albe la robe, în semn de protest și de solidaritate față de colega lor.

Conducerea Judecătoriei Cluj-Napoca nu a prezentat până acum o poziție oficială cu privire la incident. 

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. perfect de acord, Toma !…

Lasă un răspuns