Acasă » ȘTIRI » Banca clauzelor abuzive, Volksbank, a fost absorbită de Banca Transilvania

Banca clauzelor abuzive, Volksbank, a fost absorbită de Banca Transilvania

De astăzi, 31 decembrie 2015, banca Volksbank, care a pierdut numeroase procese pe clauze abuzive din contracte de credit, nu mai există, fiind absorbită de Banca Transilvania, care a semnat preluarea în luna aprilie.

volksbank cluj (2)Agențiile bancare Volksbank, precum cea din centrul Clujului care apare în fotografii, au fost transformate în agenții Banca Transilvania, în cursul zilei de 30 decembrie. De altfel și în programul de migrare afișat pe site-ul Băncii Transilvania se precizează că ”ultima zi in care te poti adresa bancii Volksbank Romania este miercuri, 30.12.2015, data pana la care se vor putea efectua transferuri utilizand conturile IBAN deschise la Volksbank. Prima zi lucratoare a noului an in care poti vizita unitatile Bancii Transilvania este luni, 04 ianuarie 2016. Soldul conturilor tale va fi preluat conform situatiei din VBRO de la sfarsitul zilei de 30.12.2015.”

Volksbank a fost în centrul atenției anul acesta din cauza sentințelor judecătorești prin care au fost constatate clauze abuzive în contractele de creditare în franci elvețieni. Chiar și Comisariarul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a câștigat proces împotriva băncii. Detalii AICI.

banca transilvania sediu nou (2)La Judecătoria Cluj-Napoca și al Tribunalului Specializat Cluj sunt înregistrate peste 700 de dosare în care este pârâtă Volksbank. Dosarele cu obiect ”anulare act” sau ”acțiune în constatare” au început în 2011. O parte din acțiuni au fost admise la Judecătorie, iar câteva sentințe au rămas definitive la Tribunal. Motivarea unei sentinței definitive o puteți citi AICI.

Tot Volksbank a fost parte a unei premiere pe plan național, anume anularea de către instanță a dobânzii unui credit, pe lângă celebrul comision de risc.

În 4 decembrie, Banca Transilvania anunța că a acordat clientilor Volksbank Romania discount-uri in valoare totala de 1,5 miliarde de lei in cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF si pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clientilor VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. ”Prin cele doua demersuri mentionate, aproape 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii in CHF de 80.000 si a ales conversia in lei a ajuns sa plateasca o rata lunara redusa cu 46%.”, se arăta în comunicat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina