Acasă » ȘTIRI » Revelion cu luptători de la trupele de intervenție rapidă ale poliției în stradă

Revelion cu luptători de la trupele de intervenție rapidă ale poliției în stradă

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a mobilizat peste 300 de poliţişti care vor fi la datorie la trecerea în noul an. Între aceștia sunt și luptători de intervenție rapidă, mascați și înarmați cu mitraliere, care patrulează pe străzile Clujului.

politisti interventie rapida (2)
”Mascații” în Gara Cluj-Napoca

Poliţiştii care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta trecerea cu bine în noul an.

Din totalul poliţiştilor, peste 200 sunt de la structurile de ordine publică, circa 50 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 23 manifestări publice  (concerte, jocuri de artificii, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), în localităţile urbane şi în mediul rural din Cluj, la care sunt aşteptate să participe peste 35.000 de persoane.

În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri din judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 4 aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză. Poliţia Clujeană recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în siguranţă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina