fbpx

Peste 10.000 de articole pirotehnice, confiscate într-o zi în Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii

Peste 10.000 de articole pirotehnice au confiscat poliţiştii într-o zi, în urma acţiunilor care vizează combaterea comercializării ilicite a acestui tip de articole.

Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,Foc de artificii” şi vizează atât controlarea societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu materiale pirotehnice, cât şi depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au dispus confiscarea a 10.279 articole pirotehnice, care erau comercializate ilicit în pieţe pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Turda şi Câmpia Turzii.

Astfel, în cartierul Mărăşti, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat o femeie de 25 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 1.080 articole pirotehnice din categoria 2.

De asemenea, în zona centrală, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat un bărbat  de 39 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 360 articole pirotehnice din categoria 2 şi un bărbat de 40 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, care deţinea şi comercializa, fără drept, 300 articole pirotehnice.

În municipiul Turda, a fost depistată o femeie de 20 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 780 articole pirotehnice, din categoriile 2 şi 3. De asemenea, a fost depistat un bărbat de 28 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 232 articole pirotehnice din categoria 3.

În municipiul Câmpia Turzii, a fost depistată o femeie de 38 ani care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 224 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

În cauzele menţionate au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns