fbpx
Paszkany și fosta lui soție

Un offshore în comitetul creditorilor la CFR. E umbra lui Paszkany sau a fostei sale soții?

Comitetul creditorilor de la CFR 1907 Cluj SA, aflată în insolvență, este format din cinci membri: un offshore britanic, o bancă, Finanțele, o firmă de pază și un fotbalist. Offshore-ul are sediul în același oraș cu un alt offshore asociat cu Paszkany, iar adresa din Cluj declarată în tabelul creditorilor este un apartament deținut de omul de afaceri și fosta lui soție.

La Adunarea Generală a Creditorilor din 17 aprilie a fost ales Comitetul Creditorilor, format din 5 părţi, selecţionate dintre creditorii cu cele mai mari creanţe, garantate, bugetare sau chirografare. Printre membri, apare şi un offshore britanic, scrie stiridesport.ro

Evesham Holdings LTD, o prezență exotică în tabelul creditorilor, care a solicitat 1.198.330 euro și i-a fost acceptată suma de 5.282.358 lei. Această firmă este specializată în comercializarea de computere și software și are sediul în Bristol, Marea Britanie, același oraș unde are sediul Iris Ventures LTD, cu care Arpad Paszkany este asociat în Polus Real Estate SRL și cu care se judecă în mai multe procese. Evesham Holdings a împrumutat în trecut clubul de fotbal. Adresa cu care firma apare în tabelul creditorilor este un apartament de pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca, ce apare cu ipotecă de rang I pentru un credit luat de la CFR de la BT, iar proprietari sunt Paszkany Arpad Zoltan și Paszkany Judith – Kinga (fosta lui soție, apropiată de grupul TriGranit din care face parte Iris Ventures)

Unele surse sustin ca patronul CFR Cluj a pierdut sustinerea consorțiului Trigranit al lui Demjan Sandor, incepând cu stagiunea 2010-2011, din cauza unor investiții făcute fără acceptul acestuia, dar și pentru că Arpad Paszkany si-ar fi lăsat soția pentru domnișoara Anamaria Feher.

În această clădire este adresa declarată în Cluj de firma Evesham
În această clădire este adresa declarată în Cluj de firma Evesham

Banca Transilvania este singurul creditor garantat, cea mai importantă categorie. CFR are 2 milioane de euro datorie la BT.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj este creditorul care solicită cea mai mare sumă, aproximativ 12 milioane de euro, dar CFR-ul vrea să scape de această datorie printr-un proces, aflat acum pe rol şi să plătească doar 150.000 de euro

PP Protect SRL, firma de pază deținută de Teodor Pop-Pușcaș, cu care lucrează clubul din Gruia la meciurile de acasă, are de recuperat în jur de 200.000 de euro de la CFR.

Căpitanul echipei CFR, Ciprian Deac, este al cincilea membru al Comitetului Creditorilor. El are de recuperat 187.000 de euro de la CFR.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina