fbpx

Un îndrăgit medic pediatru merge în Justiție pentru a demonstra că a fost concediat pe nedrept

Medicul pediatru Simona Tătar, îndrăgită de toți părinții ai căror copii i-a tratat, este nevoită să se adreseze Justiției pentru a demonstra că a fost concediată pe nedrept de la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru a fi repusă în funcția de medic cu jumătate de normă.

Medicul Simona Tătar (foto) a fost concediată prin decizia managerului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, Cornel Aldea, pe motiv că nu mai este asistent universitar la UMF și că ar avea nevoie de avizul UMF pentru a lucra la spital! A fost invocat Ordinul 869/2015 al Ministrului Sănătății, despre care Simona Tătar spune că este interpretabil: ”Sunt precedente în Cluj în care colegii s-au înțeles cu managerul spitalului la care lucrează”.

La sfârșitul anului trecut, Tătar și-a dat demisia de la Universitatea de Medicină și Farmacie  Cluj, unde era de 10 ani asistent universitar. După demisie, UMF i-a comunicat următorul răspuns în ce privește avizul pentru a continua la spital, răspuns din care cu greu se înțelege de ce nu mai poate profesa la spitalul de copii.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ulterior, Tătar a avut o discuție cu managerul spitalului, Cornel Aldea. ”Acesta a urlat la mine: De ce ți-ai dat demisia din UMF? Să-mi spui de ce! Nu se mai poate.”

Încă din decembrie, medicul a apelat la un avocat prin care a trimis notificare la spital. ”Am făcut cerere in decembrie la spital că doresc să rămân medic cu jumătate de normă Am primit răspuns la cerere că neavând avizul UMF-ului, nu puteți rămâne. medic. În 10 ianuarie m-au sunat de la resurse umane să veniți să semnați desfacerea contractului de muncă.

”Am vorbit cu avocatul si dânsul a zis că va contesta la Tribunal decizia. E șocant să vorbesc cu dvs de acasă acum și să nu fiu la serviciu. În contract nu scrie absolut nimic de acesta aviz. În decizia de concediere scrie că se desface contactul conform articolului 55 litera a din Codu muncii. Începe să mă pasioneze codul muncii”, ne-a spus doctorița.

Avocatul care o reprezintă, Cosmin Bodescu, lucrează acum la acțiunea pe care o va depune la Tribunal: ”Acum pregătesc contestația. E o încălcare clară a Codului muncii. Nici nu e încadrată în drept concedierea. Art. 55 lit a e textul general.”, ne-a spus pe scurt avocatul, care va reveni cu detalii.

”E povestea mea, un medic naiv care s-a încăpățânat să revină în România”

Medicul Simona Tătar a lucrat în Franța, unde avea salariu de 5.000 de euro, și a revenit în România pentru a lucra pe 1.200 de lei la Spitalul de Copii din Cluj. Și-a scris dezamăgirea pe Facebook:

“Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii se simte relaxat și fericit… a scăpat de o povară…

Status update: Medic șomer sau Prețul Patriotismului

Dragă Spital de copii clujean,

Te-am slujit vreo 10 ani… Dar nu, nu e poezie

E povestea mea, un medic naiv care s-a încăpățânat să revină în România, de la un salariu de 5.000 de euro în Franța. Și asta ignorând recomandările de consult psihiatric date de prieteni.

Eu vreau să tratez copii români, le-am spus.

Doar că lucram și în UMF. După 10 ani am zis gata! Îmi dau demisia din UMF (nici măcar nu vreau să întind o poveste despre motivele pentru care am făcut-o). Lasă că rămân doar medic, cu jumătate de normă la Spitalul de Copii, și îmi dedic de acum timpul doar pediatriei.

Dar nu, nu faci ce vrei, într-o lume cu legi și ordine absurde și interpretabile, în care ai două contracte, pe perioadă nedeterminată, unul cu Spitalul și altul cu UMF. Te trezești că demisia dintr-un post didactic vine cu bonusul desfacerii contractului de medic pediatru. Cu niște justificări cel puțin aberante.

Și uite așa, m-am trezit fără loc de muncă în țara mea dragă. O țară de vis, în care, dacă vrei să faci bine, trebuie să ai acordul celui rău.”

Părinții au lansat petiție online de susținere

Părinții mai multor copii tratați de doctoriță au lansat online petiția intitulată: “Repunerea in functie a doamnei doctor Tatar Simona”. Astăzi, 13 ianuarie, la ora 10, era semnată de aproape 700 de oameni.

”Cerem reangajarea doamnei doctor Tatar Simona in cadrul Spitalului Clinic de urgenta Cluj Napoca, deoarece prin decizia managementului de a desface contractul de munca a doamnei doctor, au rapit copiilor sansa de a fi diagnosticati si tratati de unul dintre cei mai buni medici pediatri de la noi din tara, doamna doctor Tatar Simona.

Datorita faptului ca domna doctor si-a dat demisia din UMF, managerul spitalului i-a desfacut contractul de munca si din cadrul spitalului, lasand astfel mii de copii fara medicul care le-a salvat viata.

Doamna doctor e omul, care fara nici o obligatie fata de noi, raspunde la telefon la 12 noaptea, ne consulta copiii in cel mai scurt timp de cand o contactam, nu se lasa pana nu afla diagnosticul corect si care ne ajuta de fiecare data sa trecem peste toate greutatile. Noua ne-a salvat copilul si mai stiu atat de multe persoane care se bucura in continuare de copiii lor, datorita profesionalismului si implicarii acestui medic deosebit.

E momentul sa fim noi alaturi de dansa si sa nu lasam sistemul acesta bolnav sa ia si medicii care isi iubesc meseria mai mult decat se iubesc pe ei. Va rog sa semnati aceasta petitie in incercarea de a schimba ceva pentru binele copiiilor nostri.”, scrie în petiție. 

Semnează petiția AICI!

Comments

comentarii

La o distanță de mai bine de opt ani de zile de la tragedia de la Colectiv, în România a fost creat Registrul Marilor Arși, un instrument digital ce va cuprinde toate datele referitoare la pacienții cu arsuri grave, copii sau adulți.... Citește mai mult

Lasă un răspuns