Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » După clinciuri cu jurnaliștii, CSM a decis să transmită în continuare ședințele pe site. S-au înființat 3 comisii
Președintele CSM,Mariana Ghena (în plan îndepărtat) și președintele ÎCCJ Cristina Tarcea (în dreapta)

După clinciuri cu jurnaliștii, CSM a decis să transmită în continuare ședințele pe site. S-au înființat 3 comisii

Prima ședință de plen a noului Consiliu Superior al Magistraturii nu a fost transmisă pe site-ul instituției, cum era obiceiul, ci doar pe portalul EMAP, la care au acces doar magistrații. Jurnaliștii nu au avut acces nici în sala de ședință, ci au fost invitați să urmărească ședința în sala de presă, la un televizor. După ce au apărut nemulțumirile, CSM a revenit asupra deciziei, comunicând prin purtătorul de cuvânt Daniela Lecca că lucrările plenului vor fi difuzate pe site.

”Şedinţa Plenului a fost publică şi a fost transmisă, integral, prin intermediul portalului EMAP, instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului, la nivelul Centrului de presă.

Identificând o serie de dificultăţi tehnice în transmiterea şedinţei prin intermediul portalului EMAP, precum şi incoveniențe de ordin obiectiv privind inclusiv accesul reprezentanţilor mass-media la sediul instituţiei, cu consecinţe directe în preluarea şi transmiterea publică a şedintei, Consiliul a apreciat ca fiind adecvată difuzarea pe viitor, în direct, a lucrărilor Plenului pe pagina sa de internet  www.csm1909.ro.”, a transmis biroul de presă al CSM la câteva ore după încheierea ședinței de plen.

În ședința de astăzi, Plenul Consiliului a adoptat, în unanimitate, punctul de vedere privind independenţa sistemului judiciar din perspectiva răspunderii materiale a magistraţilor şi a independenţeifinanciare, publicat pe pagina de internet a instituţiei.

De asemenea. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit înfiinţarea, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, a unui număr de trei comisii pe domenii de activitate, după cum urmează: Comisia nr. 1 – „Legislaţie şi cooperare interinstituţională”; Comisia nr. 2 – „Resurse umane şi organizare”; Comisia nr. 3 – „Relaţii internaţionale şi programe”. Judecătoarea Andrea Chiș, care a mers în CSM de la Curtea de Apel Cluj, face parte din toate cele trei comisii.

Andrea Chiș în CSM

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina