Horea Uioreanu este susținut de prima soție

Uioreanu & Co. în cameră preliminară la Curtea de Apel. Urmează pronunțarea

Lotul ”Uioreanu” s-a reunit la Curtea de Apel Cluj pentru judecarea contestației la încheierea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunal. Judecătorul Curții de Apel a amânat pronunțarea pentru data de 15 ianuarie.

Avocații lui Uioreanu au invocat mai multe excepții, care le-au fost respinse la Tribunal. ”Au fost criticate activitățile de urmărire penală grupate pe anumite momente procesuale. În ce-l privește pe domnul Uioreanu, am criticat modul în care s-au investit organele de urmărire penală, conținutul procesului verbal de sesizare din oficiu, modalitatea de începere a urmăririi penale, modul în care s-a derulat apărarea inculpatului în absența acelor garanții fundamentale care duc spre un proces echitabil. Iar în ce privește activitatea de delegare a organului de cercetare ale poliției judiciare, modul defectuos în care s-au realizat aceste activități. Am formulat cerere de restituire a cauzei la judecătorul de cameră preliminară. Urmare a deciziei Curții Constituționale din 11 noiembrie, era obligatorie punerea în discuție în contradictoriu a acestor aspecte de nelegalitate invocate, fiind lipsiți de posibilitatea de a susține și în fața judecătorului în contradictoriu cu parchetul s-a încălcat principiul unui proces echitabil”, a spus avocatul Tiberiu Ban pentru CLUJUST.ro.

Decizia Curții Constituționale la care se face referire spune că prevederea din cod potrivit căreia ”judecătorul de cameră preliminară se pronunță fără participarea procurorului și a inculpatului”, este neconstituțională.

Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel are trei variante: să trimită dosarul înapoi la judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal, să-l trimită înapoi la DNA sau să respingă contestația și astfel să înceapă procesul pe fond.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, s-a revăzut cu oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, împreună cu care a fost arestat preventiv, cei trei aflându-se acum fiecare la casa lui, în arest la domiciliu. Uioreanu a fost însoțit la Curtea de Apel de prima lui soție, Consuela, cu toate că cei doi au divorțat de câțiva ani, iar politicianul a mai fost căsătorit cu Elena Uioreanu, actual deputat.

Ioan Bene trece nepăsător pe lângă Uioreanu
Ioan Bene trece nepăsător pe lângă Uioreanu

De asemenea, au fost prezenți ceilalți doi inculpați din dosar, consilierul județean Ioan Petran, care este asistat de avocatul profesor Sergiu Bogdan, și directorul de dezvoltare UTI SA, Gabriel Davidescu. Toți sunt trimiși în judecată de DNA Cluj pentru fapte de corupție. Detalii despre acuzații AICI.

Consilierul Ioan Petran alături de avocatul său, Sergiu Bogdan
Consilierul Ioan Petran alături de avocatul său, Sergiu Bogdan

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns