fbpx

Studenții francezi din Cluj au mărșăluit în tăcere, flancați de forțe de ordine sporite FOTO

Circa 300 de studenți francezi au mărșăluit în tăcere pe străzile din Cluj, cu pancarte ”Je suis Charlie” în mâini, în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist din Paris și pentru libertatea de exprimare. Tinerii au fost însoțiți de mai multe echipaje de poliție, jandarmerie, poliție locală și din serviciul pentru intervenții și acțiuni speciale.

Tinerii, din care cei mai mulți francezi și câțiva români, s-au adunat în fața Casei de Cultură a Studenților, de unde au mers pe bulevardele Napoa și Eroilor, apoi în Piața Ștefan Cel Mare și au încheiat marșul la Centrul Cultural Francez de pe strada I.C Brătianu. Studenții au fost flancați de forțe de ordine mai numeroase decât au fost la proteste gălăgioase din trecut.

 

În curtea Centrului Cultural Francez se găsește un caiet, pe a cărui copertă scrie ”Nous sommes Charlie”, în care oamenii pot să-și scrie gândurile pentru rudele și apropiații victimelor atacului de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo din Paris.

mars francezi cluj charlie (20)

Studenții au aprins 12 lumânări în memoria celor zece jurnaliști și doi polițiști uciși de cei doi atacatori.

mars francezi cluj charlie (18) studenti francezi lumanari

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina