fbpx
Olezia Cadar pe coridorul Curții de Apel Cluj

Studiul a dat roade: Patroana Fany a scăpat de arest

Curtea de Apel Cluj a menținut dispoziția Tribunalului de schimbare a arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul patroanei Fany, Olezia Cadar. Instanța Curții de Apel a modificat încheierea de la Tribunal doar cu privire la durata controlului judiciar.

Solutia pe scurt: ”Admite contestatia DNA – Serviciul teritorial Cluj impotriva incheierii penale nr. 104 din 19.12.2014 a Tribunalului Cluj pe care o desfiinteaza doar cu privire la nestabilirea duratei masurii controlului judiciar si judecand cauza sub acest aspect stabileste durata masurii controlului judiciar dispusa fata de inculpata Cadar Olezia ca fiind de 60 de zile incepand cu data de 8.01.2015.”

Înainte de înfățișarea de la Curtea de Apel, Olezia Cadar, a studiat intens Noul Cod de Procedură Penală pe coridorul instanței, cel mai probabil secțiunea ”Controlul judiciar”. Se pare că studiul, dar mai ales avocatul Călin Budișan, au ajutat-o pe asociata din compania de transport Fany. Avocatul acesteia a cerut judecătorilor să o lase să părăsească domiciliul din mai multe motive: durata de 10 luni cât a stat în arest la domiciliu, probleme de ordin medical, probleme personale legate de fiul ei și pentru a se ocupa de activitatea firmei, care și-a redus cu 40 % personalul.

Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

– să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv la Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Cluj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;

– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, exceptându-l pe inculpatul Cadar Eronim Ștefan, precum şi cu persoanele care au calitatea de martor în cauză.

Instanța a atras atenția inculpatei că ”în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.”

Olezia Cadar și soțul ei, Ștefan, sunt judecați pentru că i-ar fi dat mită șefei Direcției Licențe din cadrul Autorității Rutiere Române, Daniela Dobrilă, bani și bunuri, în total în valoare de peste 15.000 euro.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. D-na doctor inginer Olezia Cadar mereu a studiat

Lasă un răspuns