fbpx
Acasă » ȘTIRI » Sorin Apostu are pe rolul instanțelor două cereri de liberare condiționată

Sorin Apostu are pe rolul instanțelor două cereri de liberare condiționată

După ce în luna februarie, eliberarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost respinsă de Tribunalul Bistrița-Năsăud ca urmare suspendării articolului de lege privind lucrările științifice, condamnatul a revenit la instanțe cu două cereri de liberare condiționată.

La o zi după pronunțarea de la Tribunalul Bistrița, în 26 februarie s-a înregistrat o nouă cerere de liberare condiționată la Judecătoria Bistrița.

În 4 aprilie, judecătoria a hotărât: ”În baza art. 587 C. proc. pen. admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul A.S., încarcerat în Penitenciarul Bistrita în executarea unei pedepse de 4 ani si 6 luni închisoare, aplicata prin SP nr. 35/2013 a Curtii de Apel Târgu Mures, în baza careia a fost emis mandatul de executare nr. 41/2014. Dispune liberarea conditionata a petentului Apostu Sorin. În baza art. 275 alin. (3) C .proc. pen. cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului. Cu drept de contestatie în termen de 3 zile de la comunicare.”

DNA Cluj a depus contestație, care a ajuns să fie judecată la Tribunalul Bistrița-Năsăud abia în 11 mai, când s-a dat amânare ”pentru a se solicita date suplimentare de la Penitenciarul Bistrita cu privire la situatia petentului”. Următorul termen de judecată este în 16 mai.

În 3 martie, s-a mai înregistrat o cerere similară la Judecătoria Bistrița. Acesta doilea dosar a primit amânare în 22 martie: ”Având în vedere disp. art. 43 C.pr.penală, întrucât pe rolul instanţei mai există o cerere de liberare condiţionată formulată de către petentul-condamnat care face obiectul dosarului nr. 1407/190/2016, pentru a se pronunţa asupra unei eventuale reuniri a cauzelor, acordă un nou termen de judecată”

Apoi, în 12 aprilie, cazua a fost amânată din nou ”având în vedere că cerere de liberare condiţionată care face obiectul dosarului nr. 1407/190/2016, prin care în baza art. 587 C. proc. pen. s-a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Apostu Sorin, se află în contestaţie la Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu termen de judecată la data de 11.05.2016”. Următorul termen: 17 mai.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns