fbpx
sursa foto paginadepolitica.ro

Propunerea de eliberare a lui Sorin Apostu, respinsă de Tribunalul Bistrița-Năsăud

Așa cum Clujust.ro a anticipat, instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud a respins propunerea comisiei penitenciarului Bistrița privind eliberarea condiționată a fostului primar Sorin Apostu.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală: Admite contestaţia formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Cluj, împotriva Sentinţei penale nr. 2749/2015 pronunţată de Judecătoria Bistriţa la data de 30.12.2015 în dosarul nr. 12087/190/2015, desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza: –respinge propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Bistriţa privind liberarea condiţionată a condamnatului Apostu Sorin şi dispune reexaminarea, de îndată, a situaţiei acestuia în raport de dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2016 din 3 februarie 2016. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.02.2016. ”

OUG nr.2/2016 este cea prin care Guvernul, la propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, a suspendat beneficiul zilelor scăzute din pedeapsă pentru lucrări științifice până în 1 septembrie.

Apostu a avut ghinion maxim. Inițial, Judecătoria i-a admis propunerea de eliberare, iar Tribunalul a amânat, în 27 ianuarie,  judecarea contestației DNA, cerând documente suplimentare de la penitenciar cu privire la cele patru lucrări ale fostului primar. Între timp, a fost adoptată Ordonanța de Urgență. Amintim însă că într-un caz similar, fostul manager de la Steaua, Mihai ”Meme” Stoica a fost eliberat condiționat, după ce a scris lucrări științifice.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina