fbpx

Sorin Apostu este cu un picior în libertate

Fostul primar Sorin Apostu ar putea ieși din penitenciar săptămâna viitoare. Deja, Judecătoria Bistrița a admis propunerea Comisiei pentru liberări condiționate, urmând a se judeca contestația DNA Cluj.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, condamnat definitiv în iulie 2014 la 4 ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție, a primit acceptul Comisiei pentru liberări condiționate a Penitenciarului Bistrița și al Judecătoriei Bistrița pentru a ieși din închisoare.

Soluția Judecătoriei pe scurt: ”În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal din 1969, cu aplic. art.5 Cod penal, admite propunerea Comisiei pentru liberări condiţionate de la Penitenciarul Bistriţa, şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Apostu Sorin, aflat în Penitenciarul Bistriţa în executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin S.P. nr. 35/2013 a Curţii de Apel Târgu Mureş. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”

DNA Cluj a atacat hotărârea Judecătoriei, contestația urmând să se judece la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Amintim că fostul primar al Clujului și fost cadru didactie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a scris după gratii patru lucrări științifice despre calitatea alimentelor și norme de igienă în industria alimentară. Cu fiecare carte și-a scăzut 30 de zile din pedeapsă, deci în total 120 de zile scăzute. Pe lângă asta, munca prestată în penitenciar, acum lucrând la biblioteca Penitenciarului Bistrița, i-a mai scăzut din perioada de detenție. În iulie 2014, când a intrat în închisoare, Sorin Apostu avea deja executate 11 luni în arest preventiv. Astfel, a ajuns la fracția de 2/3 din pedeapsă, când se poate elibera condiționat.

Comments

comentarii

În perioada 25-26 mai, pădurile de lângă Feiurdeni și Pădureni vor găzdui concursurile de orientare în alergare pentru Trofeul Transylvania Open.... Citește mai mult
75 de elevi clujeni vor participa luni, 27 mai, la Concursul Interjudețean „THE BRITISH FACTORY”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns