fbpx

Site-ul CJ Cluj, aproape gol după jumătate de an de când a fost spart

Site-ul Consiliului Județean Cluj este în continuare aproape gol după atacul informatic din iarna trecută.

Postarea la loc a documentelor Consiliului Județean Cluj, șterse de hackeri, se desfășoară cu viteza melcului. Au fost reintroduse hotărârile de Consiliu Județean din octombrie 2014 până astăzi și declarații de avere din 2014 ale consilierilor. Lipsesc hotărârile din 2000-2014, documente despre licitațiile mai vechi, declarații de avere mai vechi ale consilierilor și toate declarațiile de avere ale funcționarilor CJ Cluj.

Alin Iuga, responsabil cu relațiile publice și cu presa ale instituției spune că firma care se ocupă de mentenanța site-ului mai are de lucru. Firma cu care are contract Consiliului Județean Cluj este Select IT, cea care mai are și alte contracte cu CJ și cu unități subordonate.

Reprezentanții firmei spun că ce ținea de ei s-a rezolvat: ”Eu știu că s-a reparat. Ceea ce am ținut de noi, s-a restaurat. Sunt atribuțiile celor care operează site-ul de la Consiliul Județean să introducă datele. Acele acte trebuiau urcate, nu noi le urcăm.”, a spus directorul firmei, Alexandru Câmpean. Întrebat despre problemele pe care le-a avut site-ul, Câmpean a invocat clauza de confidențialitate din contractul pe bani publici.  ”Contractele mele sunt confidențială. Sunt clauze care sunt stipulate. Una dintre clauzele din contractul CJ Cluj este cea de confidențialitate. Platforma efectivă am restabilit-o. Nu pot să vă dau mai multe detalii. Pentru noi toți clienți sunt la fel”, a spus Câmpean.

Select IT are numeroase contracte pe bani publici, chiar și înafara Clujului, cu alte consilii județene și primării. Firma a câștigat licitația de 154.000 de lei pentru furnizarea de echipamente și licențe în cadrul proiectului pe fonduri europene ”Femeia în viziunea mass-media”, cofinanțat de CJ Cluj. Aceeași firmă a furnizat echipamentele IT in cadrul proiectului de modernizare pe bani europeni a Centrului Maternal Luminita in valoare de 52.000 lei, iar in cadrul proiectului de implementare a Cetrului de Informare Turistica a incasat din bani europeni 48.000 lei.  Select IT a avut în anul 2013 o cifra de afaceri de peste 780.000 de lei si peste 50.000 de lei profit.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina