fbpx

Site-ul Consiliului Județean a fost atacat de hackeri

Sute de documente de pe site-ul Consiliului Județean au fost șterse de hackeri încă din luna decembrie. Informaticienii instituției se chinuie și acum să le urce la loc pe site, dar numeroase pagini sunt tot albe imaculat.

Informații importante, precum declarațiile de avere ale consilierilor și ale aparatului administrativ sau rezultatele și caietele de sarcini ale licitațiilor, au dispărut de pe site-ul Consiliului Județean (CJ). ”Site-ul a fost atacat de hackeri la începtului lunii decembrie. Departamentul IT al consiliului lucrează la rezolvarea problemei. Practic documentele nu au fost șterse de tot, dar nu se mai văd. Informaticienii au descoperit că atacul a venit de la un IP din China”, a spus Alin Iuga, responsabil de relațiile publice la CJ Cluj.

Practic acum în loc de declarațiile de avere ale aleșilor județene apare o pagină albă, precum în captura foto de mai sus. Reprezentanții Consiliului Județean iau în calcul posibilitatea depuneri unei plângeri la DIICOT, structura care cercetează astfel de cazuri, pentru acces fără drept la un sistem informatic.

Culmea este că CJ Cluj are un server dedicat, nu unul la comun, chiar la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Site-ul este înregistrat din 2004.

cj cluj whois

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina