fbpx

Profesorul emerit clujean Liviu Pop este membru corespondent al Academiei Române

Profesorul emerit de la Facultatea de Drept UBB Cluj, Liviu Pop, a fost ales membru corespondent al Academiei Române, alăturându-se unor mari juriști care au intrat în Academie din 1866 până acum.

Membrii Academiei Române s-au reunit, în 4 noiembrie, în Adunare generală pentru titularizarea unor membri corespondenţi, alegerea de noi membri corespondenţi, membri de onoare din ţară şi membri de onoare din străinătate, potrivit comunicatului Academiei Române.

Au fost titularizați, prin vot secret, 7 membri corespondenţi şi aleşi 14 noi membri, după cum urmează: 5 membri corespondenţi, 2 membri de onoare din ţară, 7 membri de onoare din străinătate.

Între noii membri corespondenți se numără și profesul universitar dr. Liviu POP în cadrul Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie din Academia Română.

În prezent Academia Română are 88 de membri titulari, 80 de membri corespondenţi, 38 de membri de onoare din ţară şi 97 de membri de onoare din străinătate.

Prin lege şi statut Academia Română poate avea un număr maxim de 181 de membri titulari şi corespondenţi şi 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din ţară.

Profesorul Liviu Pop se alătură celor 46 de juriști care au intrat de-a lungul timpului în Academie, printre care Vincențiu Babeș (1866), Vespasian Erbiceanu (1932) , Vintilă Dongoroz (1948), Traian Pop (1948), Traian Ionașu (1974), Ion Dogaru (2001), Tudor Drăganu (2003),

Vezi Discursul profesorului emerit Liviu Pop la lansarea volumului ce-i este dedicat VIDEO plus GALERIE FOTO

Citește și Cel mai emoționant moment de la lansarea cărții în onoarea profesorului Pop

Decanul Florin Streteanu despre fostul decan Liviu Pop: ”Omul potrivit la momentul potrivit”

Cel mai haios moment de la evenimentul omagial în cinstea profesorului Liviu Pop

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!