fbpx

Discursul profesorului emerit Liviu Pop la lansarea volumului ce-i este dedicat VIDEO plus GALERIE FOTO

Pentru profesorul emerit Liviu Pop s-au adunat în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai Cluj profesori, judecători, procurori și avocați de renume cu ocazia lansării volumului omagial ”Liviu Pop – Liber Amicorum”, inițiat de cadre didactice de la Facultatea de Drept Cluj și care cuprinde lucrări a zeci de profesori de drept civil din toată țara.

volum liber amicorum liviu popLa lansarea volumului apărut la editura Universul Juridic au fost prezenți oameni importanți din justiția clujeană, precum președintele Curții de Apel Cluj, Denisa Băldean, vicepreședinții Curții, Valentin Mitea și Axinte Irinel Andrei, președintele secției a III-a de contencios administrativ și fiscal de la Curte, Liviu Ungur, profesoara și judecătoarea Andrea Chiș, președintele Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, procurorul general adjunct al Parchetului Curții de Apel Cluj, Florin Magyar, avocatul specializat pe fiscal Ciprian Păun, directorul INPPA Centrul Teritorial Cluj, avocata Gidro Stanca, avocatul și conferențiarul Liviu Marius Harosa, prodecanul Facultăți de Drept UBB Cluj, avocat Sergiu Bogdan, profesorul Dan Chirică, conferențiarul Ionuț Popa, care a contribuit la cuvântul de deschidere Laudatio din volum, decanul și prodecanul Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj, Corina Buzdugan, respectiv Rodica Apan, conferențiar la Cantemir și avocată Elena Fodor și mulți alți profesioniști ai dreptului, dar și profesori de la alte facultăți.

În deschidere evenimentului au luat cuvântul de la prezidiu rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop, decanul Facultății de Drept UBB Cluj, Florin Streteanu, conferențiarul Dan Popescu, șeful departamenului de drept privat al facultății și cel care a pornit proiectul volumului omagial ”Liviu Pop – Liber Amicorum” și profesorul Radu Catană.

La lansarea volumului omagial au fost și oaspeți din țară: Decanul Facultății de Drept de la Universitatea de Vest Timișoara, Lucian Bercea și decanul Facultăți de Drept din Craiova, Sevastian Cercel, care i-au înmânat profesorului emerit Liviu Pop plăcuțe omagiale.

Deși nu a vorbit primul, îi dăm întâietate în paginile CLUJUST  și în continuare vă lăsăm să vă delectați cu discursul profesorului omagiat, Liviu Pop.

”În succesiunea anilor care jalonează neîncetat trecerea ireversibilă a timpului și ne măsoară atât de cadențat existența, fiecăruia dintre noi ne este dat să trăim momente cu adevărat înălțătoare în zile binecuvântat de Spiritul suprem universal. Pentru mine, ziua de astăzi este, fără îndoială, nepereche. Sunt profund mișcat și onorat de ceea ce mi se întâmplă, fiind cuprins de o inevitabilă emoție dublată de o sinceră și caldă bucurie.”, a apus, la începutul discursului, profesorul Liviu Pop. Continuarea o puteți auzi mai jos, inclusiv o prezentare inedită pe care și-o face marele profesor.

În a doua parte a discursului, profesorul emerit a vorbit despre facerea de bine și răsplată: ”Întreaga viață am încercat să fac bine ori de câte ori mi-a stat în putere, știind că binele se răsplătește, în ultimă instanță, cu bine și caracterul cu caracter. Mai mult, nu am vrut rău nimănui și nu am provocat rău cu intenție semenilor mei, chiar dacă unii au dat dovadă de neprietenie. De aceeea, răsplata pe care am primit-o, mai devreme sau mai târziu, a fost tot binele, numai adesea am primit de la alții decât de la cei care ar fi fost datori să-l întoarcă. Aceasta mi-a confirmat faptul că, în multe situații, răsplata binelui și a serviciului făcut altuia este ingratitudinea celui în cauză. De altfel, cei care fac binele este recomandabil să nu aștepte recunoștință continuă de la nimeni deoarece recunoștința veșnică, la fel ca ingratitudinea veșnică, sunt deopotrivă păguboase, uneori chiar dezastruoase. Și aceasta știu fiindcă la noi la români, prea des, recunoștința, inclusiv recunoașterea meritelor unui om are loc, deseori, numai în varianta sa postumă”. A doua parte a discursului, în întregime, în video-ul următor:

Lansarea volumului a fost ”acompaniată” de un recital la violoncel de Adrian Naidin, membru al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti.

În alte articole veți putea citi ce au spus rectorul UBB, decanul Facultății de Drept, ceilalți doi decani oaspeți, alți profesori, judecători și avocați din Cluj despre profesorul emerit Liviu Pop.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!