Cel mai emoționant moment de la lansarea cărții în onoarea profesorului Pop

Cel mai emoționant moment de la lansarea cărții științifice în onoarea profesorului Liviu Pop a avut-o în centrul atenției pe judecătoarea Andrea Chiș, cadru didactic de asemenea. Aceasta a terminat de vorbit cu ochii înlăcrimați și a fost îmbrățișată părintește de marele profesor.

andrea chis discurs liviu pop (4)”În inima mea simt și în mintea mea știu că toți din această sală gândim același gând și sentiment de aleasă prețuire și o bună recunoștință… dar cum sufletul uman a fost creat în așa fel încât are nevoie de exprimarea sentimentelor în cuvinte … și mulțumirile nu sunt niciodată de prisos și trebuie să recunoaștem.

Țin, în numele foștilor dvs studenți, să vă mulțumesc, pentru că ați sădit în sufletele noastre pasiunea pentru studiul dreptului civil și al dreptului în general.

În numele foștilor și actualilor dvs. doctoranzi, țin să vă mulțumesc pentru că, foarte de timpuriu, încă din anul 2 de facultate, ați văzut în noi cercetătorul pe care la vremea aceea nici nu îndrăzneam să gândim măcar că se ascunde undeva în străfundul ființei noastre.

În ceea ce-i privește pe cei care au rămas la catedră, ați fost, sunteți și rămâneți mentorul nostru.

Colegul Dan Andrei Popescu vorbea despre scrierea în suflete și transmiterea creștinismului prin scrierea în suflete. Eu cred că Iisus nu a fost un lider, a fost un exemplu, iar noi, domnule profesor, v-am urmat prin puterea exemplului.

Mulțumim pentru că ne-ați învățat ce este iubirea. Mulțumim pentru că ne-ați învățat ce este iertarea și ne-ați iertat atunci când am greșit față de dvs.

Mulțumim că ne-ați învățat ce este bunătatea și că ne-ați învățat să fim exigenți, cu bunătate. Sunteți nemuritor domnule profesor! Nu doar pentru lucrările pe care le-ați scris sau cele care s-au scris în onoarea dvs, ci pentru tot ce-ați pus în sufletele noastre și vom transmite și noi studenților și copiilor noștri. V-am ales deja decanul de suflet al generațiilor. Pentru toate acestea, generații trecute, prezente și viitoare trebuie să vă mulțumim!”, i s-a adresat Andrea Chiș profesorului emerit Liviu Pop, după care cei doi s-au îmbrățișat.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns