fbpx
Ioana Gidro Stanca arătând către fostul soț, profesorul Gidro

Cel mai haios moment de la evenimentul omagial în cinstea profesorului Liviu Pop

Fostul decan al Baroului Cluj și actual director INPPA Cluj, Ioana Gidro Stanca, a oferit cel mai haios moment de la lansarea volumul omagial ”Liviu Pop. Liber Amicorum”. Secunde bune s-a râs în Aula Magna după ce avocata a spus că Liviu Pop este ”cel mai minunat soț pe care l-am cunoscut.. din păcate nu al meu”, iar în sală erau doi foști soți ai acesteia.

”Nu am fost pregătită cu un speech. Nu vreau să vorbesc din postura de practician, de fost decan al Baroului, dar vreau să vă relev câteva ipostaze în care Liviu – pot să-mi permit să-i spun așa pentru că dintre toți care au vorbit sunt cea mai apropiată ca vârstă cu el – ipostaze pe care am văzut că nu le-ați băgat în seamă.

Puțini probabil știu că Liviu este și avocat, membru în Baroul Cluj, pensionar la fel ca și mine. Acum ar fi trebuit să fim la Moș Crăciunul pensionarilor, dar se pare că anula cesta ratăm acest chef. Dar nu asta vroiam să vă spun. Vroiam să vă vorbesc din punct de vedere al prietenului și vecinului meu Liviu, timp de opt ani.

Liviu Pop râzând
Liviu Pop râzând

Vreau să vă spun că Liviu este unul dintre cei mai minunați soți pe care eu i-am cunoscut vreodată, din păcate nu al meu. (se râde în sală – n.red.) În acești opt ani, am constatat că este poate cel mai minunat soț pe care l-am cunoscut, cel mai minunat tată.

Ultima ipostază la care m-am gândit a fost cea că, în cei opt ani de zile cât am fost vecini și prieteni, ne întâlneam în bucătăria familiei Pop sau a noastră și nu de multe ori i-am plictisit pe cei doi parteneri pentru că noi doi purtam discuții pe teme juridice. Pentru mine acea perioadă a fost foarte importantă în formarea mea profesională inițială și, evident, am ținut să-i mulțumesc pentru acest lucru.

Închei prin a vă spune că experiența mea de viață îmi spune că nu există profesionist, în orice domeniu, decât dacă își trăiește efectiv profesia. Dacă practici orice meserie de la 8 la 16, opt ore pe zi, nu ai cum să devii un profesionist real. Liviu își trăiește această profesie de jurist. Eu am constatat-o personal și așa se explică că astăzi este aici și sunt atâția oameni care îl laudă și îi mulțumesc pentru abilitatea lui și modul în care a reușit să ne influențeze viața profesională.”, a spus Gidro Stanca.

În sală erau cei doi foști soți ai avocatei, profesorul Romulus Gidro de la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș și profesorul Dan Chirică de la Facultatea de Drept UBB Cluj.

Profesor Dan Chirică
Profesor Dan Chirică

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns