clujust.ro

Polițistul de la Rutieră Cluj acuzat de viol rămâne în arest

Instanța Tribunalului Cluj a respins, astăzi, contestația polițistului Răzvan Petruș împotriva măsurii arestului preventiv.

Soluția pe scurt: ”În baza art.425 ind.1 al.7 pc.1 lit.b rap. la art.204 şi art.203 al.5 CPP, respinge contestaţia declarată de către inculpatul P. R. V., aflat în Arestul IPJ Alba, împotriva încheierii penale nr.106 din 14.11.2022 a Judecătoriei Cluj-Napoca. În baza art.275 al.2 CPP, obligă pe inculpat să plătească 300 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 21.11.2022.”

La Judecătorie, polițistul a precizat că este o persoană calmă, îşi vede de treabă, nu a avut niciodată incidente, are 2 copii de crescut, unul mare de 7 ani, încă o fetiţă de 1 an şi 8 luni, pe care trebuie să îi crească, acum se află în concediu, soţia lucrează, nu are cu cine lăsa copilul, doreşte să fie cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, ar fi bine pentru el, nu are cu cine lăsa copiii, soţia lucrează, cu 2 copii este foarte greu, mai lucrează pe lângă să mai câştige nişte bani, nu a avut nicio treabă cu fata respectivă, vrea doar să îi strice imaginea, să i-o păteze, prietenul ei se află într-un cerc de prieteni care au probleme cu poliția rutieră, a fost îndemnată de către ei să facă chestia asta şi să îi strice imaginea, să i-o păteze, toată lumea îl ştie ca pe un om calm, nu are nicio treabă, îi este ruşine de ceea ce se întâmplă, a cut lumea de ruşine, pe toată lumea de ruşine, şi el este mşinos, intră in pământ de ceea ce se întâmplă. Arată că vrea să îşi crească copiii, au nevoie de el.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătorie a motivat astfel: ”În analiza pericolului social concret, apreciază că acuzaţiile care planează asupra inculpatului prezintă o gravitate foarte ridicată, având in vedere, la nivel de suspiciune rezonabilă, următoarele: inculpatul a profitat de starea persoanei vătămate care se afla în imposibilitate de aşi exprima voinţa, întrucât dormea, mizând pe faptul că, din cauza oboselii şi a consumului de alcool, nu se va trezi şi nu va opune rezistenţă, vulnerabilitatea persoanei vătămate (a participat la o petrecere între cunoscuti, se afla în locuinţa unei prietene, avea aşteptarea rezonabilă de a fi în siguranţă), dar mai ales împrejurarea că acte de agesiune sexuală cauzează, în majoritatea cazurilor, grave dezechilibre pskiologice şi afectează într-o măsură însemnată viaţa personală şi socială a victimei.

De asemenea, are în vedere că inculpatul ar fi încercat să o împiedice pe persoana vătămată să-i alerteze pe ceilalti, context în care a prins-o cu putere de braţe şi i-a cauzat leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de tngrijiri medicale, după care a revenit în dormitorul în care l-a lăsat martora P.R.”

Amintim că inculpatul este acuzat că a penetrat-o pe victimă cu degetele.

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!