clujust.ro

Percheziţii la Jandarmeria Maramureş. Șeful instituției, acuzat de hărțuire sexuală

Un procuror militar de la Cluj-Napoca, însoțit de jandarmi, a descis, în această dimineață, la Inspectoratul de Jandarmi Maramureș. Șeful instituţiei, Marcel Petru Floriştean, este acuzat de mai multe angajate de hărţuire sexuală, motiv pentru care patru dintre subordonate ar fi demisionat în ultima perioadă.

Anchetatorii au ridicat documente și înscrisuri informatice pentru a se vedea dacă acuzațiile angajaților formulate la adresa inspectorului șef al unității se adeveresc.

Jandarmeria Română a confrmat, luni seară, că au fost efectuate, sub coordonarea procurorului militar, percheziţii la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, de unde au fost ridicate înscrisuri şi sisteme informatice.

”Jandarmeria Română sprijină întotdeauna cu resurse umane şi logistice orice demers al organelor de urmărire penală pentru aflarea adevărului. Şi în acest context ne reafirmăm disponibilitatea de sprijin necondiţionat pentru instituţiile statului. Jandarmeria Română este o instituţie care respectă demnitatea şi integritatea tuturor angajaţilor şi este prima interesată în aflarea adevărului, cu respectarea procedurilor legale”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

În octombrie, o angajată a ieșit public și l-a acuzat pe inspectorul şef că a încercat să o sărute cu forţa. Speriată că nu o va crede nimeni, femeia l-a înregistrat pe ascuns. Agresiunea ar fi avut loc în biroul inspectorului şef, luna trecută. Raluca a crezut că e chemată pentru o discuţie legată de serviciu. A avut parte de o supriză, povesteşte ea.

Raluca, victimă: A venit spre mine, m-a înhăţat cu forţă de mijloc şi cu mâna de cap şi m-a tras spre dânsul cu toată forţa cu intenţia clară de a mă săruta. M-am speriat foarte tare şi pur şi simplu l-am lovit cu mâna ca un act instinctiv de a mă apăra, deci nu îmi venea să cred ce se întâmplă.

Reacţia tinerei l-ar fi înfuriat şi mai tare pe inspectorul şef care de teamă că îl va reclama ar fi trecut la ameninţări.

Raluca: A început să mă înjure: mă doare fix în p*** de ce-o să faci, cu cine o să vorbeşti, cum o să vorbeşti, oricum va fi cuvântul tău împotriva cuvântului meu, eu în timpul ăla vorbeam peste el şi îi spuneam cum puteţi să mi faceţi aşa ceva, cum aţi îndrăznit să faceţi aşa ceva, el mă înjura. ”

Femeia şi-a dat seama că are nevoie de dovezi. Aşa că la patru zile de la incident, s-a întors în biroul şefulu ei şi l-a înregistrat pe ascuns.

Discuţie victimă-agresor:

Vă rog să-mi daţi cuvântul că nu o să se mai repete niciodată! Vă rog!

Eu chiar sunt foarte scump în a săruta pe cineva.

Să mă trăsnească pe mine Dumnezeu dacă a fost altceva decât să parafrazez înţelegerea noastră şi faptul că discuţia rămâne aici.

Tu pierzi foarte mult, enorm de mult, pentru bătutul ăsta din gură

Întotdeauna am avut de pierdut. 

Şeful Jandarmeriei nu recunoaşte nimic.

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!