fbpx

Instanța a respins propunerea de arestare preventivă a bărbatului acuzat că ar fi rupt brățara electronică

Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 5 București a dispus punerea în libertate a bărbatului acuzat că a rupt pentru a doua oară brățara electronică de monitorizare.

”Dumnealui susține că s-a desfăcut. A fost prezentat ieri cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a respins-o ca fiind neîntemeiată și a dispus punerea sa în libertate.”, ne-a spus avocata Alexandra Ștefan.

Bărbatul a fost găsit de polițiști în casă. Le-a spus că s-a desfăcut brățara în timp ce era la duș. El era monitorizat cu dispozitivul, fiind sub control judiciar într-o cauză de violență domestică. La începutul lunii octombrie a încercat să taie brățara.

Soluția pe scurt: ”În baza art. 227 alin. 1 Cpp, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 9340/P/2022, faţă de inculpatul G. V. C.,  cercetat sub aspectul săvârşirii în concurs a unei infractiuni de „încălcarea de persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protectie, a oricăreia dintre masurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) ?i (5) lit. a) si b) şi dispuse prin ordinul de protecţie”, prev. şi ped. de art. 47 alin. 1 rap. la art. 38 alin. 1 lit. g) din Legea nr. 217/2003 R si a unei infractiuni de „distrugere”, prev. şi ped. de art. 253 alin. (21)2 Cp, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 Cp si art. 41 alin. 1 Cp.

În baza art. 227 alin. 1 teza finală Cpp, dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut la data expirării ordonanţei de reţinere, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului desemnat din oficiu, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie, ataşată la dosar, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bucureşti.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 21.11.2022, ora 17.40.”

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!