fbpx

Blestemul Elenei Udrea? Judecătoarea Claudia Jderu nu a trecut prima probă pentru Înalta Curte

Judecătoarea de al Curtea de Apel București, care a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani închisoare, nu a ajuns la proba interviului pentru a avansa la secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Nici judecătorul Amer Jabre, care a anulat pe bandă HG-urile de prelungire a stării de alertă în pandemie nu a trecut prima probă pentru secția de contencios de la ÎCCJ.

Judecătoarea Claudia Jderu, cea care a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare, a fost blestemată de aceasta într-o intervenție televizată la acea vreme. Elena Udrea a făcut declaraţii uimitoare despre judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani de închisoare. Fostul ministru susține că nu putea fi judecată de Claudia Jderu atâta timp cât judecătoarea a scris cărţi împreună cu procurorul Bulancea.

Jderu este însă propusă pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, unde expiră în 17 decembrie mandatul Iulie Moțoc. Judecătoarea de la CAB a fost scoasă de pe lista de rezervă și pusă pe lista cu cei trei candidați pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Ministrul Justiției Catalin Predoiu și-a justificat mutarea prin nevoia respectării aspectelor privind echilibrul de gen.

7 din 15 judecători înscriși pentru secția penală a ÎCCJ sunt programați la interviu în fața secției pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii. Aceștia sunt: Luminița Criștiu-Ninu (CA București), Marian Aur Mircea (CAB), Iuliana Moldovan (CA Cluj), Lucreția Albertina Postelnicu (CAB), Isabelle Tocan (CAB), Camelia Toderică (CA Iași) și Mihai Udroiu (CA Oradea)

Pentru secția de contencios administrativ și fiscal merg mai departe 12 din 19 judecători înscriși: Florin Alexandru Andrei, Irina Nicoleta Cioponea, Andreea Ciucă, Ștefania Dragoe, Ionel Florea, Gabriela Florescu, Cristinel Grosu, Silvia Pavelescu, Alina Pohrib, Daniel Radu, Ovidiu Spînu și Mădălina Elena Vladu-Crevon.

Pe lista celor de la contencios pentru interviu nu se regăsesc Amer Jabre de al CA București, care s-a remarcat în pandemie cu anularea restricțiilor, și nici Marius Cristian Ispas de la CAB, unul dintre judecătorii care s-au decis de decizii în fața procurorilor DNA în dosarul ”Ferma Băneasa”

Comments

comentarii

Un accident soldat cu două victime a avut loc pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Primarul Bogdan Pivariu a efectuat o vizită pe șantierul din zona străzii Cetății din Florești și a găsit nereguli.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!