fbpx

O instanță a anulat o parte din modificările aduse în 2021 la Regulamentul examenului pentru Barou

Curtea de Apel Ploiești a anulat o parte din condițiile impuse absolvenților din străinătate prin modificările de neînțeles aduse de UNBR în 2021 la Regulamentul cadru al examenului pentru Barou.

Acțiunea aparține unei tinere care a urmat cursurile universitare de zi ale Facultăţii de Drept din cadrul Queen Mary University of London din Regatul Unit al Marii Britanii. Aceasta și-a câștigat dreptul de a da examen pentru Barou în primăvară pe calea ordonanței președințiale. Acum a obținut sentință favorabilă pe fond.

Solutia pe scurt: ”Admite în parte acţiunea precizată. Anulează în parte pct.2 din anexa 1 la hotărârea UNBR 210/10 -11.12.2021 şi art.7 al.8 ind. 1 din Regulamentul cadru modificat pentru teza a II-a respectiv:”Actele de studii vor atesta absolvirea de către candidat a studiilor juridice cu durată de 4 ani (corespunzând unui număr de 240 ECTS) şi cunoaşterea de către acesta a dreptului român potrivit anexei 4 pct.3 a legii 200/2004”

Respinge ca neîntemeiată cererea de anulare a art.11 alin.1 lit.a din Regulamentului cadru modificat prin hotărârea UNBR 210/10-11.12.2021.

Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cale de atac ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 octombrie 2022.”

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!