fbpx

O altfel de ”practică judiciară”: Procurorii clasează dosarele cu mafia lemnului, iar judecătorii le trimit înapoi să le lucreze

După ce v-am prezentat trei clasări desființate din Maramureș privind un furt masiv de pădure din zonă, un coleg jurnalist prezintă un caz similar în județul Alba.

Prima clasare desființată din Maramureș a fost în 2017, pe când la conducerea DNA Baia Mare era procurorul Ioan Ulici, la care apoi Kovesi i-a făcut vânt.

Și a doua clasare dispusă de Ulici chiar înainte să plece a fost desființată de instanță. Numai că în urmă cu câteva luni, DNA Baia Mare a emis o nouă ordonanță de clasare, care a fost atacată la judecătorul de cameră preliminară.

Recent, un judecător de la Judecătoria Vișeu de Sus a arătat că soluția de disjungere și de declinare din 2017 a DNA Baia Mare este nelegală și că îi revine competența pentru faptele ajunse la judecătorie.

Jurnalistul Andrei Ciurcanu, care a activat și într-un ONG de mediu, scrie că magistrații judecătoriei Câmpeni au desființat soluția de clasare în dosarul tăierilor ilegale de la Gârda de Sus și au trimis cauza înapoi la procuror în vederea completării urmăririi penale.

Este a doua decizie de acest tip a judecătorilor de la Câmpeni, după ce procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni au mai clasat o dată dosarul tăierilor istorice de la Gârda.

În 2013 inspectorii de la ITRSV Cluj și Corpul de control de la ROMSILVA au descoperit că peste 800 de hectare de pădure au fost rase din pădurile de stat administrate de ROMSILVA. Paguba a fost estimată atunci la peste 10 milioane de euro.

Percheziții DNA Alba la polițiști care sprijină ”Mafia lemnului”

Potrivti alba24.ro, mega-ancheta vizează polițiști (inclusiv de la cel mai înalt nivel), funcționari publici și oameni de afaceri din domeniul exploatărilor forestiere.

Procurorii suspectează că o parte dintre ei ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu pentru a nu își îndeplini sarcinile de verificare prevenire și control a traficului de masă lemnoasă.

Oamenii legii vor să afle dacă a existat un palier de protecție instituțional pentru ceea ce s-ar putea numi ”mafia lemnului”.

Polițiștii sunt suspectați că ar fi oferit o presupusă protecție unor firme care tăiau ilegal lemn, iar aceste firme accesau fonduri europene.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!