fbpx
Atâția avocați mai erau în ultimele două ore din Adunarea Generală

Multor avocați din Cluj nu le pasă ce se întâmplă în branșă

Vineri, 26 februarie, a avut loc Adunarea Generală ordinară a Baroului Cluj, cu puncte interesante pe ordinea de zi. S-a repetat însă un fenomen întâlnit și în anii precedenți: după o jumătate de oră s-a înjumătățit numărul avocaților prezenți, iar spre sfârșit mai erau sub o sută. Adunarea este o dată pe an.

Trecând peste faptul că unii avocați cunoscuți nu s-au arătat deloc la adunare, unii poate din motive bine întemeiate (ca în fiecare an), mulți dintre cei prezenți au mers doar pentru a se consemna că au fost acolo și au plecat la scurt timp după ce a început adunarea propriu-zisă. Asfel, la începutul adunării generală semnaseră condica de prezență 731 de avocați din totalul de circa 1200 înscriși în Baroul Cluj. Astfel, adunarea a avut cvorum pentru a se desfășura.

adunarea baroului cluj 2016 la inceput

Avocații au asistat la discursurile președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, președintelui Curțiii de Apel Cluj, Denisa Băldean, și al prim-procurorului Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman. După plecarea invitaților, decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, a declarat deschise lucrările Adunării Generale, cu puncte interesante pe ordinea de zi, precum adoptarea Ghidului de bune practici privind comunicarea dintre avocați și judecători sau discutarea unui proiect de modificare a legii avocaturii, introdus ulterior pe ordinea de zi care inițial arăta astfel:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

La începutul ședinței s-au împărțit buletine de vot pentru alegerea delegaților la Congresul Avocaților de la București din acest an. Acesta a fost momentul în care mulți au mers să depună buletinul în urnă și duși au fost . Dintre cei 731 de avocați, 656 au completat buletine de vot, din care doar 570 au fost valabile. Cei care vor reprezenta Baroul Cluj, pe lângă decanul și cei doi membri din comisia permanentă a UNBR, sunn, in ordine descrescatoare a voturilor: Voicu Sârb, Dan Chertes, Călin Budișan, Flavia Maier, Luiza Budușan și Doina Gherman.

După prezentarea raporturilor de activitate ale Baroului și INPPA Cluj, a urmat prezentarea activității filialei Cluj a Casei de Asigurări a Avocaților, condusă de avocatul Eugen Iordăchescu. Deși s-au discutat subiecte importante și arzătoare pentru viitorul avocaților, precum cota de contribuție la pensie, excedentul casei și ce se va face cu banii, mulți dintre cei tineri nu mai erau în sală. De altfel, mai erau circa o sută de avocați per total. Asta la vreo trei ore de la începerea adunării.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

adunarea baroului cluj 2016 spre sfarsit

Apoi, la ultimul punct introdus pe ordinea de zi – proiectul de modificare a legii 51/1995 a avocaturii, redactat de avocatul Dan Chertes după discuții cu avocați în grupul Avocatura Altfel de pe Facebook și o ședință cu câțiva membri ai Consiliului Baroului – au mai rămas sub o sută de avocați. Cu toate că mai erau puțini, discuțiile au fost aprinse. S-a hotărât formarea unei comisii de lucru condusă de Chertes și discutarea pe marginea proiectului la Zilele Baroului. Din comisie fac parte Ioana Gidro Stanca, Călin Iuga, Voicu Sârb, Mihai Neamț, Flavia Maier, Cristina Cuibus, Katalin Azzola, Oana Bugnar, Cristi Ardelean, Camelia Iusco, Alex Ioan Kis și decanul Mircea Pop.

Comments

comentarii

Horoscop 4 martie 2021. Află ce zodie ar putea semna un contract important și cine trebuie să aibă grijă la ton în relația de cuplu.... Citește mai mult
Sute de rable în județul Cluj! 27,36% din mașinile verificate pe drumurile din Cluj în anul 2020 sunt neconforme.... Citește mai mult
Românii vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19 direct din mașină. Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare, a spus că centrele de vaccinare drive thru vor fi pregătite pentru etapa a treia, când va fi vaccinată populația generală.... Citește mai mult
Mai multe localități din județul Cluj își schimba scenariile de funcționare. Turda trece în scenariul roșu, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.... Citește mai mult

Lasă un răspuns