fbpx

Președintele CJ Cluj, Marius Mînzat, către avocați: ”mă bucur că vă cunosc nu din calitate de client”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a fost invitat să le vorbească avocaților la Adunarea Generală a Baroului Cluj. Acesta cunoaște fenomenul justiției prin soția lui, care este judecător, și prin fiica de profesie avocat.

”Mă bucur să văd în sală numeroase fețe cunoscute, pe care le salut cu acest prilej. Dar și mai mult mă bucur că vă cunosc, nu din calitate de client al dumneavoastră, ci de prieten. Și propun ca lucrurile să rămână în continuare la acest stadiu. Sunt aici în calitate de președinte al Consiliului Județean și îmi propun cu acest prilej să infirm ceea ce se spune în general despre oamenii politici că le place să se audă vorbind. Sunt onorat și bucuros să răspund invitației voastre de a participa la ședința Adunării Generale din mai multe motive.

În primul rând, pentru că ați reușit să demonstrați pe parcursul anilor că reprezentați unul dintre cele mai prestigioase și apreciate corpuri profesionale de profil din țară, ai cărui membri au dat dovadă de profesionalism în ceea ce numim în limbaj comun înfăptuirea actului de justiție. Am considerat ca fiind de datoria mea să profit de această ocazie și să vă felicit personal în acest moment de bilanț.

În același timp, și nu voi face vreun secret din acest lucru, de domnul avocat Mircea Pop, decanul Baroului Cluj, mă leagă o prietenie veche și frumoasă, de care sunt mândru și pentru care îi mulțumesc. Îl felicit încă o dată pentru dinamismul și entuziasmul pe care l-a imprimat Baroului Cluj odată cu preluarea conducerii acestuia.

Prezența mea aici se datorează și faptului că am în familie atât un magistrat, prin soția mea, cât și un avocat, prin fiica mea, care m-au ajutat adesea să înțeleg aspectele care vă preocupă, greutățile prin care treceți uneori și mai ales satisfacția resimțită atunci când hotărârile judecătorești confirmă pledoariile și susținerile dvs., înfăptuind justiția.

Închei și vă voi spune că administrația publică locală și avocatura au în comun misiunea de a ajuta persoane în nevoie. Afirm, fără teamă de a greși, că atât avocatura, cât și administrația publică trebuie să fie exercitate de persoane care au vocație și care au ca scop apărarea interesului legitim pentru fiecare cetățean”, a spus președintele CJ Cluj, Marius Mînzat.

Comments

comentarii

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult
Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!