Mateuț jr. a câștigat procesul cu UNBR și INPPA. I se recorectează lucrările din 2013

Fiul reputatului avocat penalist Gheorghiță Mateuț, George, a câștigat procesul pe care îl purta din 2013 cu UNBR și INPPA, după ce a picat examenul de intrare în profesie. Prin sentința rămasă definivită, organizatorii examenului sunt obligați la recorectarea lucrărilor la patru discipline.

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat în 25 martie următoarea soluție: ”Respinge recursurile declarate de paratii Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si reclamantul Mateuț George împotriva sentintei civile nr. 310 din 18 iulie 2014 a Curtii de Apel Cluj – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, ca nefondate. Definitiva. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 25 martie 2016.”

Sentința Curții de Apel Cluj suna astfel:”Admite în parte actiunea formulata de reclamantul Mateuț George în contradictoriu cu UNBR-Consiliul Uniunii si INPPA. Anuleaza partial hotarârea nr. 671/26.10.2013 (rectificata nr. 771) în ceea ce priveste pe reclamant si obliga autoritatea la o noua recorectare a lucrarilor la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Respinge petitele privind obligare la comunicarea de informatii de emitere a deciziilor de validare si primire în profesie.”. Motivarea o puteți citi AICI.

Mateut jr. a dat examen si anul trecut. Vedeti rezultatul.

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns