fbpx
George Mateuț (sursa foto facebook.com)

Mateuț jr., încă în proces cu UNBR și INPPA, a picat din nou examenul pentru avocatură

Fiul celebrului avocat Gheorghiță Mateuț, George, care se judecă cu UNBR și INPPA după examenul din 2013, a dat din nou examen pentru avocatură, dar fără succes. Cel mai mare punctaj l-a avut la procedură penală, la care este expert tatăl, iar cel mai mic la procedură civilă, unde a fost dezastru anul acesta.

După ce a picat examenul din toamna lui 2013, George Mateuț, s-a adresat Curții de Apel Cluj, unde a cerut anularea Hotârii Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România privind validarea rezultatelor de la examen. A și câștigat parțial: ”Admite în parte actiunea formulata de reclamantul Mateuț George în contradictoriu cu UNBR-Consiliul Uniunii si INPPA. Anuleaza partial hotarârea nr. 671/26.10.2013 (rectificata nr. 771) în ceea ce priveste pe reclamant si obliga autoritatea la o noua recorectare a lucrarilor la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesula penal. Respinge petitele privind obligare la comunicarea de informatii de emitere a deciziilor de validare si primire în profesie.”, se arată în soluția dată în iulie 2014. Motivarea o puteți citi AICI.

Sentința Curții a fost atacată cu recurs de toate părțile, procesul ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta, abia în 30 septembrie anul acesta, a dispus prin încheiere: ”Admite, în principiu, recursurile. Fixează termen de judecata, pe fond, a recursurilor la data de 26 februarie 2016, Complet 4, cu citarea partilor”.

Între timp, Mateuț jr. a mai dat o dată examen, după ce în toamna lui 2014 a făcut o pauză. Astfel, în septembrie, George Mateuț a dat examen pentru Baroul Arad și a obținut 67 de puncte (70 e minim), din care:  15 – Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,  12 – drept civil, 9 – Drept procesual civil, 13 – Drept penal și 18 la Drept procesual penal. Menționăm că la fiecare materie candidații trebuie să aibă cel puțin 10 puncte.

Comments

comentarii

error: Alert: Conținut protejat !!