fbpx
George Mateuț (sursa foto facebook.com)

Mateuț jr., încă în proces cu UNBR și INPPA, a picat din nou examenul pentru avocatură

Fiul celebrului avocat Gheorghiță Mateuț, George, care se judecă cu UNBR și INPPA după examenul din 2013, a dat din nou examen pentru avocatură, dar fără succes. Cel mai mare punctaj l-a avut la procedură penală, la care este expert tatăl, iar cel mai mic la procedură civilă, unde a fost dezastru anul acesta.

După ce a picat examenul din toamna lui 2013, George Mateuț, s-a adresat Curții de Apel Cluj, unde a cerut anularea Hotârii Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România privind validarea rezultatelor de la examen. A și câștigat parțial: ”Admite în parte actiunea formulata de reclamantul Mateuț George în contradictoriu cu UNBR-Consiliul Uniunii si INPPA. Anuleaza partial hotarârea nr. 671/26.10.2013 (rectificata nr. 771) în ceea ce priveste pe reclamant si obliga autoritatea la o noua recorectare a lucrarilor la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesula penal. Respinge petitele privind obligare la comunicarea de informatii de emitere a deciziilor de validare si primire în profesie.”, se arată în soluția dată în iulie 2014. Motivarea o puteți citi AICI.

Sentința Curții a fost atacată cu recurs de toate părțile, procesul ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta, abia în 30 septembrie anul acesta, a dispus prin încheiere: ”Admite, în principiu, recursurile. Fixează termen de judecata, pe fond, a recursurilor la data de 26 februarie 2016, Complet 4, cu citarea partilor”.

Între timp, Mateuț jr. a mai dat o dată examen, după ce în toamna lui 2014 a făcut o pauză. Astfel, în septembrie, George Mateuț a dat examen pentru Baroul Arad și a obținut 67 de puncte (70 e minim), din care:  15 – Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,  12 – drept civil, 9 – Drept procesual civil, 13 – Drept penal și 18 la Drept procesual penal. Menționăm că la fiecare materie candidații trebuie să aibă cel puțin 10 puncte.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult
error: Alert: Conținut protejat !!