fbpx

Pictorul Nicolae Maniu și Principele Radu, oaspeți de seamă la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

Cel mai bine vândut pictor în viață român, Nicolae Maniu, a primit titlul onorific la Ambasador al culturii române în Germania în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, care s-a încheiat ieri. De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Radu a participat la o recepție și la premiera operei Werther, care s-a proiectat live în Piața Unirii în cadrul festivalului.

nicolae maniu la festivalul toamnei germane (1)”Am remarcat că am întâlnit un om foate important, cel mai important pictor activ din România. Nicolae Maniu a lucrat 10 ani în Germania și de aceea este premiat astăzi. Domnul Nicolae Maniu primește astăzi un premiu, fiind numit ambasador al culturii române în Germania. Pe lângă că este un om foarte important, el este un om foarte simpatic”, a spus Thol Ludger, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord.

”Este un pictor scump, adică în sensul că este drag.”, a spus zâmbind Florin Bugnar, unul dintre organizatorii festivalului.

nicolae maniu la festivalul toamnei germane (3)”Mulțumesc pentru prezentarea care mi s-a făcut. Am avut așa o ezitare când mi s-a propus. Puțin gradioasă, copleșitoare distincția, dar am acceptat-o cu o subliniere: e vorba de perioada 1983-1993 când am trăit în Germania. În acea perioadă am avut patru tablouri care au ajuns în colecții foarte important. Între timp am deveni cetățean german și sunt numai cetățean german acum. Eu am stat 21 de ani în Franța, deci aștept să fiu numit și ambasador al culturii în Franța”, a spus glumind pictorul Maniu.

Un fost coleg și prieten al lui Maniu este fostul ambsador al României în Luxembourg, Liviu Zăpârțan. Acesta a fost prezent la eveniment și a ținut un discurs: ”Maniu este purtătorul unui mesaj profund. Este un om al profunzimii. Ați remarcat cu toții că glumește în relațiile interpersonale, dar să știți că e multă tristețe în glumele lui.”, a spus Zăpârțan, care a glumit la rândul lui că de acum vor vorbi de la ambasador la ambasador.

principe radu si lutger tholAlteța Sa Regală Principele Radu al României a luat parte la Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane. Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord, Ludger Thol, a fost cel care i-a urat bun-venit Alteței Sale Regale Principelui Radu, care a ținut să îi cunoască personal pe toți cei prezenți în Salonul VIP al Herbstfest, apoi a vizitat cele câteva zeci de standuri ale expozanților. Alteța Sa Regală a anunțat și intenția de a organiza anul viitor misiuni economice în Germania, în Munchen și Sttutgart, pentru a-i pune în contact pe oamenii de afaceri transilvăneni cu cei care activează în cele două capitale de land.

stema regala teatruStema Regală a fost reamplasată în sala de concerte a Operei Naționale Române. Instalarea Stemei Regale, care reunește însemnele heraldice ale tuturor provinciilor românești, a fost, la finalul Primului Război Mondial, un gest care a celebrat Marea Unire. Opera Națională Română este primul teatru liric din România, creat cu aprobarea Majestății Sale Regelui Ferdinand I. Stema Regală a fost îndepărtată după instaurarea comunismului, iar din data de 4 octombrie 2015, ea a fost reașezată în vechiul său loc. Ceremonia a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu al României. Acest moment a fost urmat de premiera operei Werther, care a fost protectată live în Piața Unirii în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane.

Comments

comentarii

Realitatea Plus a fost amendată de CNA cu 20.000 de euro pentru că l-a lăsat pe Călin Georgescu să propage o teorie a războiului.... Citește mai mult
Horaţiu Potra, consilier local în municipiul Mediaş, cunoscut drept lider al unei grupări de mercenari care a acţionat în Africa şi apropiat al lui Călin Georgescu, a fost scos încătuşat, duminică seară, din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, după mai multe ore de audieri.... Citește mai mult

Lasă un răspuns