Răzvan Pop

Martorul-cheie în dosarul Uioreanu, audiat în ședință secretă. El a cerut prin sistem audio-video

Martorul principal al acuzării în dosarul Uioreanu, fostul lui consilier Răzvan Pop, a fost audiat astăzi de instanță în ședință secretă. El a cerut nici să nu fie prezent la Tribunal și să fie audiat de la distanță prin tehnică audio-video, dar solicitarea a fost respinsă de judecător, care a declarat audierea nepublică.

De la începutul ședinței de astăzi în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, judecătorul a precizat că martorul Răzvan Pop a cerut verbal să fie audiat prin mijloace tehnice, în baza articolului din Codul de procedură penală cu privire la martorii protejați. Avocații s-au opus vehement acestui mod de audiere, astfel că instanța a decis audierea martorului în sala de judecată, dar audierea să fie secretă. Astfel, au putut participa doar inculpații și avocații lor. Răzvan Pop a fost păstrat la finalul ședinței, după audierea încă trei martor. Între aceștia și Pop, instanța a luat o pauză de 10 minute, timp în care s-au creat diverse ipoteze și poante cu privirea la iminenta apariție a lui Răzvan Pop, un fel de Aspazia Droniuc din dosarul Apostu.

Teorii, ipoteze și glume despre Răzvan Pop:

  • Va intra în altă sală de judecată, unde va fi chemată apoi toată lumea
  • Era deja în sală, ascuns sub un birou
  • Va intra pe geam cu scară de la pompieri
  • Cineva îi dă semnal exact când se reia ședința de judecată
  • S-a deghizat ca să nu fie recunoscut
  • A cerut să fie ascultat prin tehnică audio-video căci s-a obișnuit cu tehnica de la DNA

În cele din urmă, Răzvan Pop a venit odată cu grefiera la sala de judecată unde era așteptat pentru audiere. Tânărul a fost consilierul lui Horea Uioreanu, cel care a ținut celebra agendă electronică pe laptop cu banii încasați și cheltuieli. De asemenea, Pop a dat o declarație vastă de circa 20 de pagini în faza de urmărire penală la DNA, în care a povestit despre diverși oameni de afaceri care i-ar fi dat bani lui Uioreanu. De asemenea, Pop a mai fost martor într-un alt dosar al lui Uioreanu. 

Răzvan Pop a fost șeful de cabiner al lui Horea Uioreanu la Consiliul Județean până în martie 2014, când numele lui a apărut în dosarul DNA privitor la patronii firmei Fany și șefa din cadrul ARR, Daniela Dobrilă. Acolo, el a recunoscut că a primit 6.000 de lei de la patronul Fany, Ștefan Cadar. Culmea este că cei de la SRI l-au filat când primea bani de la patronul Fany. Răzvan Pop nu a fost trimis în judecată în dosarul Fany, iar de atunci a început să colaboreze cu procurorii DNA, având statut de martor protejat. Tânărul lucrează acum la Orange -departamentul depanare telefoane.

 

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns