fbpx
Răzvan Pop

Martorul-cheie în dosarul Uioreanu, audiat în ședință secretă. El a cerut prin sistem audio-video

Martorul principal al acuzării în dosarul Uioreanu, fostul lui consilier Răzvan Pop, a fost audiat astăzi de instanță în ședință secretă. El a cerut nici să nu fie prezent la Tribunal și să fie audiat de la distanță prin tehnică audio-video, dar solicitarea a fost respinsă de judecător, care a declarat audierea nepublică.

De la începutul ședinței de astăzi în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, judecătorul a precizat că martorul Răzvan Pop a cerut verbal să fie audiat prin mijloace tehnice, în baza articolului din Codul de procedură penală cu privire la martorii protejați. Avocații s-au opus vehement acestui mod de audiere, astfel că instanța a decis audierea martorului în sala de judecată, dar audierea să fie secretă. Astfel, au putut participa doar inculpații și avocații lor. Răzvan Pop a fost păstrat la finalul ședinței, după audierea încă trei martor. Între aceștia și Pop, instanța a luat o pauză de 10 minute, timp în care s-au creat diverse ipoteze și poante cu privirea la iminenta apariție a lui Răzvan Pop, un fel de Aspazia Droniuc din dosarul Apostu.

Teorii, ipoteze și glume despre Răzvan Pop:

  • Va intra în altă sală de judecată, unde va fi chemată apoi toată lumea
  • Era deja în sală, ascuns sub un birou
  • Va intra pe geam cu scară de la pompieri
  • Cineva îi dă semnal exact când se reia ședința de judecată
  • S-a deghizat ca să nu fie recunoscut
  • A cerut să fie ascultat prin tehnică audio-video căci s-a obișnuit cu tehnica de la DNA

În cele din urmă, Răzvan Pop a venit odată cu grefiera la sala de judecată unde era așteptat pentru audiere. Tânărul a fost consilierul lui Horea Uioreanu, cel care a ținut celebra agendă electronică pe laptop cu banii încasați și cheltuieli. De asemenea, Pop a dat o declarație vastă de circa 20 de pagini în faza de urmărire penală la DNA, în care a povestit despre diverși oameni de afaceri care i-ar fi dat bani lui Uioreanu. De asemenea, Pop a mai fost martor într-un alt dosar al lui Uioreanu. 

Răzvan Pop a fost șeful de cabiner al lui Horea Uioreanu la Consiliul Județean până în martie 2014, când numele lui a apărut în dosarul DNA privitor la patronii firmei Fany și șefa din cadrul ARR, Daniela Dobrilă. Acolo, el a recunoscut că a primit 6.000 de lei de la patronul Fany, Ștefan Cadar. Culmea este că cei de la SRI l-au filat când primea bani de la patronul Fany. Răzvan Pop nu a fost trimis în judecată în dosarul Fany, iar de atunci a început să colaboreze cu procurorii DNA, având statut de martor protejat. Tânărul lucrează acum la Orange -departamentul depanare telefoane.

 

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns