fbpx

Răzvan Pop, martor cheie și în dosarul ”Uioreanu-SRI ”. DECLARAȚIA

Martorul principal din dosarul de corupție al lui Uioreanu, fostul său consilier Răzvan Pop, a fost de mare ajutor procurorilor DNA și în dosarul cu subofițerul SRI.

Deja celebrul Răzvan Pop, un fel de Aspazia al dosarului Uioreanu, cel care ținea celebra agendă cu șpăgi și care le-a povestit procurorilor toate legăturile cu oameni de afaceri ale fostului președinte CJ Cluj, a dat o declarație elocventă, așa cum o numesc procurorii, și în dosarul în care au fost cercetați fostul subprefect Mihnea Iuoraș, fostul subofițer SRI, plutonier Anca Albu, și mama acesteia, Silvia Bălaj.

Răzvan Pop a povestit despre două filaje SRI Cluj în declarația dată în dosarul secției pentru militari din cadrul DNA.

”Nu-mi aduc aminte cu exactitate, era sfârșitul anului 2012 sau începutul anului 2013 când președintele Uioreanu Horea Dorin m-a chemat în birou sau pe holul Consiliului Județean Cluj și mi-a comunicat frânturi dintr-o informație primită de la Iuoraș Mihnea-Remus cu rugămintea de a merge personal la biroul subprefectului pentru a afla în detaliu și a înțelege informația.

Informația se referea la un filaj ce se desfășurase în localul ”Napoca 15” din municipiul Cluj-Napoca, unde avusese loc o întâlnire între trei persoane, identificate după numărul autoturismului și sediu social al firmelor pe care le dețin. Aceste date proveneau de la Albu Anca Elena.

Una dintre cele trei persoane susținea, conform spuselor lui Iuoraș Mihnea, că are intrare la Uioreanu Horea. Ulterior, după datele de identificare ale persoanelor, prin relații personale pe care le aveam, am reușit să identific cu nume și prenume persoana care spunea că are acces la președintele Consiliului Județean, acesta Dorin Marchiș – administrator al firmei Hermitage Development, cu sediul social declarat pe str. Unirii din Cluj-Napoca, numărul nu mi-l amintesc.

Menționez că am comunicat președintelui cine se folosea de numele lui, președintele replicând că nu îl cunoștea pe Dorin Marchiș, dar acesta ar fi un apropiat al directorului CNADR Eugen Cecan.

A doua informație venită pe filiera Iuoraș Mihnea nu pot să precizez data, dar se poate afla, probabil luna mai sau iunie a anului 2013, în preajma datei de naștere a deputatului Oros Adrian. Informația se referea la faptul că la petrecerea dată de către Oros Adrian cu ocazia zilei de naștere în localul Steak House din Cluj-Napoca se făcea filaj de către SRI. Informația a venit în ideea în care probabul Uioreanu Horea ar fi fost cel vizat de filaj. Uioreanu neparticipând la acest eveniment, nefiind în relații nici măcar de amiciție cu deputatul Oros Adrian.

Iuoras Mihnea, mai mult ca sigur că la acest moment să-mi fi comunicat și sursa acestei informații ca fiind Albu Anca Elena, lucrător al SRI Cluj. Tot cu acest prilej Iuoraș mi-a comunicat să avem grijă cum folosim aceste informații pentru a putea beneficia în continuare de acest gen de informații și citez formula a fost: a nu-i face rău fetei.”, a declarat Răzvan Pop procurorilor DNA.

razvan pop sef-cabinet uioreanuRăzvan Pop a fost șeful de cabiner al lui Horea Uioreanu la Consiliul Județean până în martie 2014, când numele lui a apărut în dosarul DNA privitor la patronii firmei Fany și șefa din cadrul ARR, Daniela Dobrilă. Acolo, el a recunoscut că a primit 6.000 de lei de la patronul Fany, Ștefan Cadar. Culmea este că cei de la SRI l-au filat când primea bani de la patronul Fany. Răzvan Pop nu a fost trimis în judecată în dosarul Fany, iar de atunci a început să colaboreze cu procurorii DNA, având statut de martor protejat.   Citiți aici o parte din declarația dată de Răzvan Pop în dosarul de corupție al lui Uioreanu.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Mare prost si razvan asta..,si prost si tradator. Ii prevad un ,,accident ,, curand…

Lasă un răspuns